Banes Motor České Budějovice
19.03.2020, Tisková zpráva

V Motoru pokračují klíčoví hráči, končí legenda

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Sezona 2019-20 skončila předčasně, což pochopitelně nikoho netěší. Nicméně ČEZ Motor České Budějovice čeká extraliga a je potřeba se na ni řádně připravit. Vedení klubu tedy začalo podepisovat extraligové smlouvy s hráči stávajícího kádru. Jisté je, že většina z úspěšného týmu zůstává, a bude od května doplněna o některé hráče nové. Znamená to přirozeně i konec některých hráčů kádru - po 18 sezonách v A týmu a po rekordním počtu odehraných zápasů se loučí Jiří Šimánek.
První část hráčů měla podepsané víceleté smlouvy, a tak je jasné, že se v Motoru zapojí do přípravy i v sezoně následující. V této skupině šlo o kapitána Pavla Pýchu a další obránce Karla Plášila, Jakuba Suchánka a Ivana Lytvynova. Z útočníků měli víceleté smlouvy Zdeněk Doležal, Miroslav Holec, Václav Karabáček, Martin Novák, Jakub Babka a Jan Kloz.

Někteří další hráči postupového kádru měli ve smlouvách zakotvené opce, které klub využil. Pokračovat tak budou Matouš Venkrbec, Martin Beránek a také junior Jakub Čížek. Opci Motor využil i u několika dalších hráčů, k jejichž působení v Motoru ale pravděpodobně nedojde, protože momentálně působí v zámoří. Nicméně v případě návratu by byli smluvně vázání na jihu Čech, jde o Matěje Tomana, Šimona Kubíčka, Pavla Nováka a Jiřího Pateru.

Vyjednávání o nových smlouvách pak proběhlo a stále probíhá. Podpisy na smlouvách každopádně už má sedm hráčů postupového kádru. Jmenovitě jde o Víta Christova, Radka Prokeše, Ondřeje Kachyňu, Romana Přikryla, Kanaďana Davida Gilberta, Američana Conora Allena a také švédského brouska Niklase Pavla. Všichni tučně uvedení se tak budou hlásit trenérskému týmu před extraligovou sezonou. Jak víme z let předchozích, nikdo ale nemá své místo jisté a každý o něj bude muset v přípravě tvrdě bojovat.

Méně příjemná je pak kolonka odchodů, ale i ty k hokeji patří. Do Pardubic se vrací Milan Klouček, o kterého ale sportovní vedení Motoru i nadále stojí a bude jednat o jeho možném působení na jihu Čech. Nicméně smlouvu má Klouček v Pardubicích. Podobná situace je u Alberta Michnáče, který se vrací do Sparty. Svůj střelecký důraz už v Českých Budějovicích nebude předvádět Jan Veselý. A svou kariéru v profesionálním hokeji definitivně ukončil legendární Jiří Šimánek. Všem se sluší za služby na jihu Čech poděkovat, Jiřímu Šimánkovi a jeho 817 zápasům v českobudějovickém dresu ještě nicméně budeme věnovat náležitou pozornost.

Vyjednávání s některými dalšími hráči kádru pochopitelně pokračují a budeme o nich průběžně informovat. Na oznamování úplně nových jmen ale musí lační fandové počkat do května.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice