Banes Motor České Budějovice
06.05.2021, Michal Špírek, foto: Jan Škrle

V Litvínově měl jistou pozici, v Motoru si ji musí vydobýt. Je to výzva, říká Martin Hanzl

Útočník Martin Hanzl doposud svou hokejovou kariéru prožíval na severu Čech. Ústecký rodák naskočil do extraligy v Litvínově a strávil tam posledních pět sezón. Teď se ale rozhodl pro změnu a zamířil na jih, do Motoru. A doufá, že právě zde by mohla jeho kariéra dostat ten správný impuls.

Původně chtěl pokračovat v Litvínově, jenomže vyjednávání o nové smlouvě na severu Čech nebylo úspěšné a už v průběhu sezóny se rozhodl pro změnu působiště. V kontaktu byl s více kluby, nakonec Martin Hanzl ukázal na Motor. Proč? "Bavil jsem se s trenéry, jakou představu mají s týmem, se mnou, a moc se mi to líbilo. Trenéři mi představili nové posily, když přišla opravdu skvělá jména. A mně chtějí pomoci v kariéře vyrůst, dostat se do trochu jiné role, než jsem měl v Litvínově," vysvětluje sedmadvacetiletý hráč. K přesunu na jih Čech ho nalákalo i prostředí Českých Budějovic. "Budějovice splnily všechna moje očekávání. Zamiloval jsem si to tu hned," potvrzuje Hanzl. Své kroky konzultoval Martin i se starším bratrem Robinem Hanzlem, úspěšným útočníkem v KHL, který mu změnu působiště rovněž posvětil.

V Litvínově měl Hanzl vybudovanou pozici, stal se dokonce asistentem kapitána. Teď se ale ocitl v novém prostředí, novém týmu a s ostatními je na stejné startovní čáře. "Je to výzva a má to něco do sebe. Začíná se od nuly a pokud budu makat a předvádět co nejlepší hokej, tak se nemám čeho bát," věří si centr, který v minulém ročníku nasbíral 24 kanadských bodů. "Myslím, že se povedlo tu složit konkurenceschopný tým a bude záležet, jak si to sedne. Třeba nám to nějakou chvíli zabere, ale myslím, že tým je skvělý a jo, myslím si i, že můžeme pomýšlet vysoko," vyhlíží Hanzl při pohledu na složení kádru nadcházející sezónu.

S týmem už má za sebou po startu letní přípravy první tréninky. "Všichni jsme po těch pár trénincích bolaví," přiznává se smíchem Hanzl. "Ale to je normální, je to pro tělo nový pohyb, letní příprava u hokejistů obecně moc oblíbená není, ale je potřeba. Začali jsme zatím docela zvolna, dá se to zvládnout, ale postupem času určitě budeme přidávat." Martin Hanzl také potvrdil slova trenéra Martince, který předestřel, že příprava bude obsahovat mnoho herních, soutěžních prvků, aby v hráčích podněcovala vítěznou mentalitu. "Hned první trénink jsem byl ve vítězném týmu ve fotbale, ale ve středu jsem naopak byl v tom úplně nejhorším týmu v basketbalu. Soutěživost na trénincích je od začátku veliká, ale holt nemůžete umět všechno" usmívá se Hanzl.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....