Banes Motor České Budějovice
04.01.2021, Veronika Krnínská

Útočník Martin Novák je po zranění zpět, přispěl k výhře nad Vítkovicemi

Motor poprvé vyhrál po druhé za sebou, další premiérou bylo vítězství na nájezdy. Jak by celý zápas zhodnotil útočník Martin Novák?

Jaký máte pocit ze zápasu s Vítkovicemi?
Myslím si, že to byl od nás dobrý výkon. I když jsme neuhráli ten třetí bod, tak to byl dobrý zápas.

Poprvé jsme vyhráli v samostatných nájezdech. Co na to říkáte?
Konečně se to povedlo. Jsme za to moc rádi. Druhý bod jsme potřebovali pro zlepšení naší psychiky. Je super, že to vyšlo.

V zápase jste byl kousek od skórování, ale gól jste dal v první třetině už po siréně. Věděl jste, že se už nebude počítat?
Nějak jsem to tušil. Prostě jsem automaticky tu situaci dohrával, ale bylo mi jasné, že tam nebude šance, aby se to uznalo.

Máte za sebou zranění. Co se stalo, že jste byl delší dobu indisponován?
Stalo se mi, vlastně po nějakých třech letech, že jsem měl dříve utržený vaz. Teď jsem na to koleno dostal náraz také kolenem. Měl jsem natažené a pochroumané vazy, takže jsem hokej musel na nějaký čas vynechat.

A teď už se tedy cítíte lépe?
Už se cítím dobře. Samozřejmě tam to zápasové manko je vidět. Je potřeba tu nohu ještě více posílit, aby to bylo zase vše jako dříve.

Jak jste se tedy dnes cítil na ledě, po takové odmlce?
Měl jsem za sebou nějaké tři tréninky, takže ta ztráta je tam opravdu znát. Nebylo to zas tak špatné. Trochu jsem tam nohy cítil a byl jsem i chvilkami zadýchaný, ale nebylo to zas tak špatné.

Příští zápas s Olomoucí se hraje venku. V jaký průběh doufáte?
Já hlavně doufám, že tam vyhrajeme, jedno jakým výsledkem. Hlavní je, abychom vyhrávali. Potřebujeme to a je to ta nejpodstatnější část!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....