Banes Motor České Budějovice
09.12.2023, Pavel Mádl

Ukázali jsme, že máme sílu i bez stěžejních hráčů, říká Martin Hanzl

PARDUBICE — V posledních pár zápasech se jeho jméno v sestavě neobjevovalo. Kvůli menší marodce týmu se znovu postavil na led. Ve čtvrté útočné formaci po boku Tomáše Chlubny a Marcela Kříže nastoupil Martin Hanzl, který ve druhé třetině dostal přednost jako exekutor trestného střílení, kterého se ujal bravurně. Motor ale i tak neudržel proti lídrovi z Pardubic vedení 3:1 a padl po prodloužení 3:4. Jak se tým vyrovnal s absencemi Milana Gulaše a Adama Kubíka? Řeší provedení nájezdů i se svým bratrem Robinem, který také v této dovednosti vyniká? A jak hodnotí polovinu odehrané základní části?

Martine, vzhledem ke kvalitě soupeře bod dobrý, ale když vezmeme v potaz vývoj utkání, jeden bod je málo. Souhlasíte?
V půlce první třetiny bych asi nesouhlasil. Vypadalo to na kolotoč. Vzhledem k průběhu jsme to měli uhrát. Bohužel jsme jim nabídli přesilovky a takový tým to umí využít. Před zápasem bychom si řekli, že bod by byl skvělý.

Mimo tým byli Milan Gulaš s Adamem Kubíkem. Nemohlo vás to paradoxně semknout?
Asi ano. Jsem rád, že tým nestojí na jednom dvou hráčích, jako tomu bylo loni. Ukázali jsme, že máme sílu, i když vypadnou dva stěžejní hráči.

Ke konci druhé třetiny jste hráli oslabení, které se pak promítlo i do té třetí. Je to o to větší škoda, že jste následně při hře pět na pět dvakrát inkasovali a ztratili vedení?
Ano. Soupeř do toho chtěl vstoupit, dát kontaktní gól, což se mu nepovedlo. Bohužel jsme poté začali faulovat. Opakoval bych se, jejich hráči to umí proměnit.

Skóroval jste z trestného střílení. Docela dlouho trvalo, než se někdo toho nájezdu chopil.
Faulován byl Ordy, takže jsem měl za to, že pojede on. Řekl mi, že pojedu já. Za to, že mi to přenechal, mu děkuji. Naštěstí jsem si s tím poradil.

Při vašem nájezdu děláte často tu samou kličku, která vám téměř vždy vyjde. Zkoušíte taky něco jiného?
Občas zkouším i bekhend. Tušil jsem, že Willda (Roman Will – pozn. red.) bude čekat bekhend. Sám mi to potvrdil, když jsem se s ním po zápase bavil. Bráchu zná mnohem líp, tak jsem si to spojil a tušil jsem, že bude očekávat kličku do bekhendu.

Váš bratr je též vynikající v samostatných nájezdech. Bavíte se často o tom, co byste v nich mohli vyzkoušet nového?
Ani ne. Vzájemně se na své zápasy koukáme, takže to, co okoukám, mohu zkusit na tréninku. On má dobrou kličku do bekhendu, já do forhendu, ale není to pokaždé.

Máte za sebou polovinu základní části. Pojďme ji nějak stručně popsat a zhodnotit.
Myslím, že si vedeme docela dobře. Chtěli bychom vozit více bodů z venkovních zápasů. Sezona je ale dobře rozjetá, nesmíme polevit.

Pár zápasů jste nebyl v sestavě, na což nejste moc zvyklý. Váš gól, který jste vstřelil, by vám mohl pomoct.
Určitě neuškodí. (úsměv) Je to něco, co se ode mě čeká.

Pan trenér Čihák v nedávném rozhovoru řekl pro klubový web, že chtěl dát šanci mladším. Věříte, že tento výkon vám může přinést plusové body u trenérů?
Možná ano. Ničím jiným, než dobrým výkonem to nezlomím. Každý bod, ať už gól nebo asistence, bude plus.

V neděli jedete na Spartu, znovu k silnému soupeři. Utkání proti Dynamu vám mohlo vzít nějaké síly. Jaký bude klíč k úspěchu?
Sparta je podobný tým jako Pardubice. Budou rozhodovat přesilovky a oslabení. Právě oslabení musíme omezit na co nejmenší počet. Mají skvělé hráče, kteří přesilovky umí hrát.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....