Banes Motor České Budějovice
04.09.2023, Roman Kokoš

Tým mě přijal skvěle, pochvaluje si Michael Krutil

Při zraněních Romana Vráblíka a Davida Šticha rozšířil obranné řady Banes Motoru formou hostování jednadvacetiletý talent Michael Krutil. Proti finskému Karpatu Oulu odehrál svůj první zápas za České Budějovice. V sestavě nastoupil ve dvojici s Janem Štencelem a nevedl si vůbec špatně. „V mých očích obstál velice dobře“ okomentoval jeho první zápas za Motor asistent trenéra Jiří Hanzlík.

Prožil jste premiéru v českobudějovickém dresu. Jak se vám dnes hrálo?

Hrálo se mi dobře. Tým mě přijal skvěle, takže už stačí jenom podávat výkony, co máme.

Jste zatím poslední novou tváří v týmu. Jak se vlastně zrodilo vaše hostování v Motoru?

Všechno se to seběhlo strašně rychle. Ve čtvrtek jsem se dozvěděl od trenérů na Spartě, že se v Budějovicích zranili dva obránci a že by pro mě bylo dobré, kdybych tady pomáhal na hostování. I když to bylo opravdu rychlé v posledních dnech, tak jsem tady moc spokojený.

Pojďme zpět k dnešnímu zápasu. Některé gólové situace jste viděl přímo z ledu. Mohl byste je popsat z vašeho pohledu?

Byl jsem na ledě u prvního gólu, kdy se po nešťastné nahrávce ve středu hřiště soupeř dostal do protiútoku a následně střílel přese mě. Bohužel se mi puk otřel o holeň a zapadl to branky. Celkově to byla dost nešťastná situace. Pak jsem byl na ledě ještě, když se nám povedlo snížit. Tam to začalo u mantinelu, kde se mi povedlo zachytit puk, pak jsme ho dostali na brankoviště a tam to Dominik Simon dokázal dostat do brány.

Velmi podobnou zkušenost s krátkodobým hostováním v Motoru má Martin Jandus, váš bývalý spoluhráč ze Sparty, který shodou okolností dnes stál na straně soupeře. Proběhla nějaká komunikace mezi vámi na toto téma?

Ano, potkali jsme ho spolu s Dominikem Simonem včera před halou, tak jsme si krátce popovídali, jak se mu tam zatím daří, jak vidí ten dnešní zápas. Bylo to přátelské, popřáli jsme si hodně štěstí do sezón. Dnes jsme se utkali už jako soupeři, bohužel pro nás to nevyšlo, ale jedeme dál.

Vedle té vaší povedené akce v první třetině jsem vás zaznamenal především ve druhé třetině, kdy jste byl asi nejčastěji na ledě a také několikrát vystřelil od modré čáry. Byl to záměr?

Snažili jsme se dávat co nejvíce puků na bránu, z toho pak vznikají nebezpečné příležitosti. Proti tak silnému soupeři to bylo důležité. Pokyny od trenérů zněly být aktivní a hrát rychle do brány.

Motoru začíná extraligová sezóna na Spartě, na ledě vašeho mateřského klubu. V případě že budete fit, budete trenérům k dispozici? Je tam domluva, že můžete nastoupit?

Mám za to, že ano. Nevím přesně, jak se trenéři rozhodnou, jestli mě trenéři nasadí, ale doufám, že bych si to mohl střihnout proti Spartě.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....