Banes Motor České Budějovice
27.02.2021, Jiří Michal

Třikrát prohra o jeden gól, nyní přichází na řadu duel poslední. Vrátí Motor Pardubicím alespoň jednu porážku?

Předposlední venkovní utkání sehraje Motor na ledě pardubického Dynama, zároveň se pro oba týmy bude jednat o poslední vzájemné střetnutí. V těch předchozích se vždy radovaly Pardubice, svěřenci Václava Prospala by tak rádi poprvé konečně Dynamo porazili. Utkání v startuje od 17:00 a vy jej můžete sledovat prostřednictvím streamu na Hokejce zde, popřípadě textový komentář najdete tady.

Dynamo Pardubice

Pardubice jsou po špatném začátku sezony konečně na pozicích, kde by se chtěly nacházet. Figurují aktuálně na sedmém místě české nejvyšší hokejové soutěže se ziskem 73 bodů. Osmá Kometa aktuálně čtyři kola před koncem ztrácí čtyři body, Karlovy Vary na devátém místě na Pardubice postrádají pět bodů. Co je však pro Dynamo znepokojující, je momentální forma z posledních utkání. Svěřenci Richarda Krále v pátek prohráli čtvrté utkání v řadě, naposledy získali body před necelými dvěma týdny proti Mountfieldu.

Nejlepším střelcem a zároveň nejproduktivnějším mužem sestavy je Anthony Camara, který posbíral celkově 32 bodů zásluhou devatenácti přesných zásahů a čtrnácti gólových přihrávek. Pro jihočeské brankáře se rozhodně nejedná o oblíbeného hráče, v každém duelu zatím dokázal Motoru vstřelit branku. Pro jihočeské fanoušky velmi známý Klouček má čísla 3,01 GAA, 90,54%, Pavla Kantora pak vysunul ze sestavy zkušený ruský brankář Barulin.

Sestava Pardubic ze zápasu s Mladou Boleslaví (26. 2.)

Barulin (Klouček) – Mikuš, Hrádek, Ďaloga, Nakládal (C), J. Kolář (A), Bučko, Vála – A. Kosticyn, R. Kousal (A), Camara – Paulovič, O. Roman, Blümel – L. Horký, Pochobradský, Štetka – Zeman, Rohlík, Costa.

Z tábora Motoru

Občas zmíní trenéři špatnou produktivitu jako jeden z důvodů, proč se Motoru nedaří bodovat. Právě ta rozhodla i duel s Olomoucí, ve kterém Motor chtěl jednoznačně dotáhnout třináctý Zlín a porvat se o předposlední flek. To se bohužel nestalo, a tak čtyři kola před koncem ztrácí Jihočeši na Berany sedm bodů. Proti Pardubicím Budějovice padly vždy rozdílem pouhého jednoho gólu, jednou v prodloužení, i po nevydařeném posledním souboji tak budou chtít jistě zvednout svou střeleckou efektivitu.

Při pohledu do střeleckých statistik nadále vede bodování Zdeněk Doležal, jenž dosáhl sedmnácti gólů a šestnácti gólových přihrávek, zároveň se pyšní i označením nejlepšího střelce mužstva. Sestava se dá předpokládat nezměněná. Kdo však nastoupí v brance je otázkou, Marek Čiliak naposledy kvůli nemoci chyběl na střídačce a do pozice dvojky se tak dostal šestnáctiletý Maleček. Jedničkou v brankovišti je tak prozatím Jan Strmeň, jenž kryl 90,02 % pokusů soupeře a průměrně v zápase inkasoval 2,96 gólu.

„Věříme v dobrý vstup do zápasu a chceme hrát s Dynamem vyrovnanou partii. Jednoznačně chceme vyhrát za tři body. Naposledy doma proti Pardubicím jsme měli problém s produktivitou, což nás trápí celou sezonu, chtěli bychom tedy tentokrát se více prosazovat při hře pět na pět,“ dodal pro klubový web Totter.

Sestava Motoru ze zápasu s Olomoucí (26.2.)

Strmeň – Vydarený (C), Plášil, Štencel, Slováček, Lytvynov, Kubíček – M. Novák (A), Toman, Z. Doležal – Jonák, D. Voženílek, Holec – Beránek, R. Přikryl, Gilbert – Karabáček, P. Novák, Alderson.

Permanentkáři mají videopřenosy bezplatně

Permanentkáři Motoru mohou zápasy Motoru sledovat bezplatně na HokejkaTV.cz, a to až do doby, dokud se fanoušci nevrátí zpět na stadiony. Jak se přihlásit k přenosu najdete zde.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....