Banes Motor České Budějovice
09.12.2021, Michal Špírek

Třetí duel s Třincem. Jak dlouho vydrží zakletá branka Ocelářů?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Dvakrát to proti Třinci nevyšlo. A co víc, Motor mu zatím nevstřelil jedinou branku! Se zahrnutím utkání posledního kola minulé sezóny už Třinec s Českými Budějovicemi neinkasoval 197 minut. Kdo bude tím, kdo odčaruje kouzlo třineckých gólmanů? Českobudějovičtí se o to budou v pátek od 17:00 snažit na ledě Ocelářů.

O soupeři - HC Oceláři Třinec

Třinec proti Vítkovicím zahájil ve středu sérii čtyř domácích zápasů. A neúspěšně - Vítkovice slavily překvapivé vítězství 3:1. Teď čeká na Oceláře Motor, následně vyzvou v domácím prostředí ještě Plzeň a Litvínov.

Třinec žádná mistrovská kocovina nepotkala, od začátku sezóny se usadil na vrcholu tabulky. Tu nyní vede s náskokem čtyř bodů, v sezóně už slavil třeba sedmizápasovou sérii výher za tři body. A až neuvěřitelná je jeho bilance z venkovních zápasů - z 15 zápasů jich jedenáct vyhrál za tři body, dvakrát prohrál v prodloužení a jen dvakrát odešel bez bodu. Chlubí se také nejmenším počtem inkasovaných branek. Teď si chce jistě dát pozor na prosincová utkání - právě část sezóny v tomto měsíci se totiž svěřencům Václava Varadi povedla v předchozích dvou sezónách nejméně.

Sestava Třince z posledního zápasu proti Vítkovicím: Mazanec (26. Kacetl) – Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček – Martin Růžička, P. Vrána, M. Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Chmielewski – Kurovský, Miloš Roman, Hrehorčák.

Z kabiny Motoru

Motor jede na led prvního týmu tabulky, v sezóně mu ze dvou zápasových pokusů nevstřelil ani branku. Ale Oceláři nejsou nepřekonatelní - ukázaly to v posledním kole Vítkovice. "Kvalitní tým, s velice dobře organizovanou obranou, disciplinovaný," charakterizuje tým soupeře Jaroslav Modrý. "Že jsme jim nedali gól, je realita. Musíme jejich brankáři znepříjemnit práci, aby neviděl tak dobře na puk, chodit do předbrankového prostoru, do míst, kde to více bolí. Musíme si vynutit naším pohybem fauly, abychom se dostali k přesilovým hrám," vyhlíží Modrý a pokračuje: "V utkání s nimi v Budějovicích jsme sice prohráli 0:1, ale měli jsme plno dobrých šancí, musíme být ale důraznější v koncovce."

Do Třince vyrazí Motor bez Milana Gulaše, který si odpyká jednozápasovou stopku od disciplinární komise za zákrok ze zápasu s Hradcem Králové. "Respektuji rozhodnutí disciplinární komise a tím to končí," nechtěl se o záležitosti Modrý více bavit. "Milan s námi prostě nebude na utkání v Třinci a ostatní hráči za to musí vzít a odehrát minuty, které dokáže odehrát on. Proto jsme tým, musíme si pomoci," shrnuje kouč. Ten bude před ranním odjezdem do dalekého Třince vyhlížet vývoj zdravotního stavu svých hráčů, někteří se totiž potýkají se zdravotními problémy. "Uvidíme, jak na tom budou ráno," říká Modrý.

Sestava Motoru z minulého utkání proti Hradci: Hrachovina – Percy, Bindulis, Šenkeřík, Piskáček, Vráblík, Štencel, Štich – Holec, Pech, Gulaš – Abdul, Novotný, Vondrka - Beránek, Voženílek, Ondráček – Venkrbec, Hanzl, Karabáček.

Vzájemné zápasy:
1. kolo: Třinec - České Budějovice 4:0
Oceláři začali dobře, po první periodě vedli o dvě branky. Stejný počet gólů do konce utkání ještě přidali, zatímco Motor se netrefil ani jednou.

16. kolo: Třinec - České Budějovice 0:1
Druhé setkání s Třincem přineslo vyrovnané, urputné utkání, které rozhodla jediná branka Erika Hrni z první třetiny. Hosté si dávali pozor na vyloučení, příležitost hrát početní výhodu dostali Budějovičtí jedinkrát. Motor neproměnil ani závěrečnou hru bez brankáře a nedal Třinci znovu ani gól.

ČTĚTE TAKÉ:
Tomáš Chlubna v nominaci na mistrovství světa dvacítek! Jsem nadšený, hlásí útočník
Milan Gulaš si zahraje za reprezentaci na Channel One Cupu

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....