Banes Motor České Budějovice
29.09.2021, Pavel Mádl

Skvělá premiéra Petra Šenkeříka: Nečekal jsem to. Kluci mi pomohli

Proti brněnské Kometě bylo v zápise o utkání na soupisce poprvé v sezoně jméno obránce Petra Šenkeříka, jehož premiéra nemohla dopadnout lépe. Již v první třetině v rozmezí 50 sekund měl na kontě gól a asistenci a v poslední dvacetiminutovce zvyšoval svou dělovkou na 3:1. Jak utkání viděl obránce Motoru, to se dozvíte v článku.

Zažil jste premiéru jako hrom. Nedá se nic jiného než souhlasit, že?
Určitě. Nečekal jsem to. Kluci mi pomohli, hlavně můj parťák v obraně Honza Piskáček a jsem rád, že máme tři body.

Proti Brnu jste zaznamenal dva góly a asistenci. V rozmezí 50 sekund v první třetině jste měl na kontě už dva kanadské body. U druhé branky jste poslal bravurní přihrávku na Jakuba Valského. Jak se celá situace seběhla?
Byl tam nahozený puk, Pisky (Jan Piskáček) se ho ujal za bránou, zavolal jsem na něj, přihrál mi ho a viděl jsem Valdu (Jakuba Valského), jak si najíždí mezi beky. Byla tam díra, výborně si puk zpracoval a ještě lépe zakončil.

Jak jste se cítil po pěti týdnech na ledě?
Je to složité. Nebyl jsem v herním cyklu, ve kterém byli kluci v přípravě, takže jsem se trošku rozkoukával. Postupem času jsem se při utkání cítil lépe a lépe. Napomohly tomu ty dva góly, a navíc jsme hráli výborně jako tým, a to se vždy hraje dobře. Neměli jsme žádný konstantní tlak u nás v pásmu s výjimkou začátku druhé třetiny, což jsme zvládli.

Bojoval jste se zraněním ramene. Jak to s vámi aktuálně vypadá? Je zranění doléčené?
Ano, na 100 %.

Kdy padlo rozhodnutí, že v Brně nastoupíte?
Minulý týden mi dal doktor "zelenou" a po konzultaci s trenéry jsem rameno zkoušel v tréninku a vše bylo v pořádku. Domluvili jsme se, že v úterý nastoupím a myslím, že se to vyplatilo.

Většinu zápasů jste sledoval pouze z tribuny. Byl zápas proti Brnu zatím tím nejlepším takticky sehraným utkáním v sezoně?
Hráli jsme skvěle směrem dozadu, což je vždy základ. Hráli jsme jednoduše. Když jsme neměli jinou možnost, poslali jsme puk po plexiskle nebo na útočníka, který kotouč protečoval ven. Nevím, jestli byl tím nejlepším zápasem, ale ve všech těchto aspektech se zlepšujeme.

Vy nastoupíte v pátek proti Spartě poprvé v letošním ročníku před diváky, kteří vytváří neskutečnou atmosféru. Dá se očekávat plná hala. Jak se na ně těšíte?
Zatím jsem je zažil jako fanoušek, když jsem kluky sledoval z tribuny a musím říct, že jsou fantastičtí. Nečekal jsem to. Fanoušci tady v Budějovicích jsou skvělí. Doufám, že jim to budeme moct vrátit tím, že Spartu porazíme, což bude těžké.

Brno se jevilo jako velmi těžký soupeř. Jaký bude recept na pražskou Spartu?
Koukneme na video, trenéři nás na to připraví. Když se jejich pokyny budeme řídit, myslím, že můžeme být úspěšní.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....