Banes Motor České Budějovice
27.03.2022, Michal Špírek

Série se přesouvá zpět do Budvar arény! Pondělní utkání odstartuje v 17:00

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Boj o semifinále pokračuje v pondělí v domácím prostředí Motoru. Pátý zápas série s Pardubicemi se odehraje od 17:00. Poslední vstupenky na tento důležitý duel můžete koupit online ZDE, od 13:00 pak i na pokladně Budvar arény.

Motor ve čtvrtfinále v sobotním zápase na ledě Pardubic poprvé neuspěl, za stavu 3:1 tak míří znovu do Budvar arény. Českobudějovický tým má ve svém středu zkušené hráče, které podobný zádrhel jen tak nerozhází. Za vše mluví slova Michala Vondrky po utkání v Pardubicích: "Nic se neděje, prostě jsme prohráli, teď pojedeme k nám a budeme se snažit vyhrát u nás."

A tak bude Budvar aréna opět praskat ve švech. Hokejová horečka v Budějovicích stoupá, příznivci Motoru cítí velkou šanci, že by se v jihočeské metropoli poprvé od roku 2008 mohlo hrát extraligové semifinále. Hráči ale opakují, že poslední krok v podobě čtvrtého vítězství bývá tím nejtěžším. A tak se bude velmi hodit podpora téměř jistě vyprodané Budvar arény.

V sestavě Motoru ani v pondělí nebude obránce Jan Štencel, který za faul ve třetím čtvrtfinálovém utkání dostal od disciplinární komise stopku na dva zápasy. A v pondělí padlo rozhodnutí i o tom, že chybět bude již podruhé v sérii i útočník Jiří Ondráček. Disciplinární komise Tipsport extraligy mu totiž nepodmíněně zastavila činnost na jedno utkání.

Buďte si jistí, že o motivaci má parta kolem kapitána Milana Gulaše postaráno i bez vedlejších podnětů. Ale je možné podotknout, že Lukáši Pechovi by se určitě líbilo prožívat po svém 1000. zápase v extralize vítěznou radost...

Jaroslav Modrý před zápasem

"Bude to pro nás další hokejový svátek. Takové zápasy si nemůžeš naplánovat, takové zápasy si nemůžeš koupit, ale jsou prostě za odměnu, vybojované naší celoroční prací. Máme šanci hrát před našimi fanoušky takto důležité utkání a moc se těším. Jak za nás trenéry, tak za hráče, za naše vedení, za všechny, co jsou zainteresováni s Motorem. V pátém vzájemném utkání série už víš, co ta utkání obnáší, co ti přinese úspěch. Je to vyhrávání osobních soubojů, osobní statečnost, oddanost a ochota udělat věc navíc pro kluky, vedle kterých sedíš."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....