Banes Motor České Budějovice
včera, Martin Vašíček

Roman Vráblík: Co natrénujeme v létě, z toho budeme těžit celou sezonu

Momentálně nejzkušenější a nejstarší obránce v týmu Motoru. V budějovickém áčku zasáhl už do jedenácti různých sezón, za klub pod Černou věží odehrál 533 zápasů. Teď se poctivě chystá na pokračování. Roman Vráblík.

Romane, jak jste se cítil při prvních trénincích na ledě?

Pro nás hokejisty je to určitě záživnější než léto trávit někde na kole, nebo někde v lesích, takže určitě jsme se všichni těšili a ta doba bez ledu už byla velmi dlouhá.

Jak jste se těšil z vedra na zimní stadion?

Člověka to v té hale aspoň ochladí a samozřejmě je to příjemnější, pro nás hokejisty obzvlášť.

Jaká pro vás byla dosavadní příprava?

Velmi náročná. To je každý rok, ale víceméně to, co se natrénuje v létě, tak se potom udržuje a chceme z toho těžit po celou sezónu.

Jak jste byl spokojen se svými výkony v minulé sezóně?

Jak se říká, člověk nemůže být nikdy spokojený, vždy to může být lepší. Takže doufám, že to tuto sezónu lepší bude.

Co od sebe očekáváte v nové sezóně?

Nedávám si před sebe žádná očekávání, chtěl bych víceméně zlepšit všechno, takže uvidíme. Pro mě je nejdůležitější, abych si udržel stabilní výkonnost a svými výkony co nejvíce pomohl týmu k nejlepším výsledkům.

S jakým týmovým cílem půjdete do sezóny?

Samozřejmě, chtěli bychom vyhrávat, každý chce vyhrát a chceme toho vyhrát co nejvíce. Hrát nepříjemný, důrazný hokej a být v horních patrech tabulky a bavit fanoušky, kteří jsou tady fantastičtí

Co říkáte pohybům v kádru?

Je velká škoda, že už v klubu nebude pokračovat zkušený obránce Guli (Michal Gulaši), Hrášek (Dominik Hrachovina) a další kluci, ale odchody jsou součást hokeje. Je ale skvělé, že se kádr podařilo velmi dobře doplnit například Ondrou Kovařčíkem, což pro vedení nebylo vůbec jednoduché sem takového hráče dostat. To samé platilo určitě i v případě Nicka Olesena, který pravidelně reprezentuje svou zemi na světových šampionátech a platí to i o dalších nových posilách.

Sociální sítě

Dnes si dáme další motorácký dotazník, tentokrát Ondřeje Kovařčíka!

Tohle musíte mít! ??

ROZHOVOR ??| První sezonu v českobudějovickém dresu zakončil jako nejlepší střelec Motoru v základní části. Teď už Jan Ordoš...

Legenda Motoru František Čech působí v klubu už padesát let! V roce 1974 do Motoru přestoupil a následně se jakožto schopný...