Banes Motor České Budějovice
02.10.2021, Petra Bicková

Připravovali jsme se jako na každý jiný zápas, hlásí exsparťané Pech s Piskáčkem

V 10. kole extraligy přivítal Motor na svém ledě Spartu. Jihočeši nedovolili, aby je Pražané oloupili o body a zvítězili tak nad svěřenci Josefa Jandače 5:2. Jak si zápas užili exsparťané Lukáš Pech a Jan Piskáček, kteří hráli za Spartu dlouhých osm sezon a druhý jmenovaný nosil dokonce kapitánské céčko?

Ještě loňskou sezonu hájili Lukáš Pech a Jan Piskáček barvy Sparty. Teď je pro ně pražský tým soupeřem. „Ono to není nikdy dobře, když člověk přemýšlí o tom, že je to jiný zápas, takže u mě stejná příprava jako na všechny zápasy,“ říká bývalý kapitán Sparty Piskáček. Obdobně změnu dresu hodnotí i zkušený Lukáš Pech: „Už jsem starší, takže už to tolik neprožívám. Jako mladý, když jsem přestoupil z Varů, tak jsem to prožíval víc, teď mám ve Spartě kamarády a beru to už s rezervou. Jsem moc rád, že jsme vyhráli, to je skvělý.“ Pech si v zápase proti Spartě připsal dvě asistence: „To už je vedlejší, důležitá je naše výhra,“ říká skromně Pech.

Mezi bývalými spoluhráči nedocházelo ani k žádnému hecování. „S klukama jsem se pozdravil a to bylo všechno, nic extrémního,“ říká Jan Piskáček. Lukáš Pech se přivítal především s Janem Buchtelem: „S Buchtou se známe strašně dlouho, je to kamarád, rád jsem viděl jeho, ale i další kluky, pokecali jsme a bylo to fajn.“

Zápas se Spartou byl zajímavým i pro oko diváka. Fanoušci v Budvar aréně si zápas užili a Motor hnali dopředu. „Atmosféra byla super, přesně pro to, to všichni hrajeme,“ chválí si Piskáček. „Skvělá atmosféra, skvělí fanoušci,“ souhlasí se svým spoluhráčem Pech.

Lukáše Pecha i Jana Piskáčka přijde zápas se Spartou opravdu draho. Příspěvky do klubové kasy je rozhodně neminou. „Příspěvky jsou a velký. Dneska si na mě smlsnou,“ říkal bezprostředně po utkání s úsměvem zkušený obránce Piskáček. „Někdo dává dva tisíce, někdo tři, já dám trochu víc,“ prozradil Pech.

Bývalí sparťané vyzdvihli výkon Dominika Hrachoviny. „Udělali jsme spoustu chyb, ale Hrášek nám zachytal, udělal skvělé zákroky navíc. Řekl bych, že to byla hlavně jeho výhra,“ chválí brankáře Hrachovinu Jan Piskáček.

Motor porazil dvakrát za sebou velmi těžké soupeře – Kometu a Spartu. „Každé vítězství je super, obzvlášť proti takovým soupeřům, to se počítá. Ale my se nepřeceňujeme, čeká nás Litvínov, také těžké utkání. Každý zápas je náročný. Teď si chvilku odpočineme a jedeme dál. Budeme chtít navazovat,“ říká Pech.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....