Banes Motor České Budějovice
04.02.2021, Jiří Michal

Poslední zápas s Energií. Povede se Motoru konečně bodovat? Naposledy v sezóně nastoupí Pýcha

Českobudějovický Motor nyní čeká série venkovních utkání. Po nepovedeném domácím zápase s Brnem se nyní svěřenci Václava Prospala stěhují do Karlových Varů, proti kterým Jihočeši už třikrát sahali po bodech, nakonec však vždy prohráli o jeden jediný gól. Utkání startuje v 17:30 a vy jej můžete sledovat prostřednictvím streamu na Hokejce zde, popřípadě textový komentář najdete tady.

Energie Karlovy Vary

Karlovarská Energie měla velmi dobrý vstup do sezony, kdy se dokonce nacházela i mezi nejlepšími celky extraligy. I díky skvělým závěrům utkání se karlovarský celek řadil mezi horké uchazeče o postup do playoff bez předkola. Zlom však přišel na konci minulého roku, kdy Karlovy Vary prohrály proti Litvínovu a v následných pěti utkáních nezískaly ani bod. Poté svěřenci Martina Pešouta zvítězili ve dvou bitvách, ovšem v dalších sedmi utkáních zapsali celkově pouze tři body. I tato skutečnost velmi stručně vystihuje, proč se Energie nyní nachází na osmém místě tabulky.

Nejproduktivnějším mužem sestavy je Jakub Flek, který posbíral celkově 27 bodů zásluhou čtrnácti přesných zásahů a třinácti gólových přihrávek. Pozice nejlepšího střelce týmu je připsána Petru Koblasovi, který má na svém kontě o jeden gól více než právě Flek. Petr Koblasa navíc určitě není oblíbencem brankářů Motoru, jelikož v každém vzájemném utkání dokázal skórovat. Jedničku v brankovišti představuje Filip Novotný, jenž zasáhl do 30 soubojů a disponuje úspěšností 91,04 % a průměrem 2,80 obdržených branek na zápas. Druhého gólmana Karlovy Vary přímo určeného nemají. Za Novotného pětkrát zaskakoval Jan Bednář, dvakrát Vladislav Habal a čtyřikrát Patrik Hamrla. Jeden start v brankovišti si připsal Adam Horák. I vinou zranění tak výkony celku závisí především na formě Filipa Novotného.

Naposledy se Karlovy Vary představily na Spartě, kde nedokázaly s domácím celkem držet krok a i kvůli špatné druhé periodě, ve které třikrát inkasovaly, prohrály 2:5. Podobným duchem by se dal shrnout i předešlý souboj s Třincem, kdy Energetikům taktéž utekl zápas v prostřední třetině.

Sestava Karlových Varů ze zápasu na Spartě (2. 2.)

Habal – D. Mikyska, Plutnar, Kowalczyk, Weinhold, Pulpán, Zábranský, Klejna – Hladonik, T. Mikúš, O. Beránek – Redlich, Skuhravý, Vondráček – Koblasa, Černoch, Kohout – M. Zabloudil, Vildumetz, Osmík.

Z tábora Motoru

České Budějovice se nenacházejí v dobré situaci. Z posledních osmi utkání svěřenci Václava Prospala a Aleše Tottera dokázali bodovat pouze jedinkrát, a to po výhře v Hradci Králové po samostatných nájezdech. Na postupovou příčku nyní Jihočeši ztrácejí sedmnáct bodů. Ztrátu budou mít šanci smazat již jen ve třinácti zbývajících utkáních, soubojem na ledě Karlových Varů počínaje.

Pavel Pýcha stále vede kanadské bodování celku. Smutnou zprávou je, že nadcházející utkání pro něj bude v této sezoně poslední. „Bude to poslední utkání pro Pavla Pýchu, který má na neděli naplánovanou operaci, kvůli zdravotním problémům s ramenem,“ popsal situaci okolo kapitána asistent trenéra Aleš Totter. Zdeněk Doležal nadále s jedenácti přesnými trefami hájí pozici nejlepšího střelce. Zajímavostí je, že i jemu se proti Energii daří, do její sítě dokázal dopravit již tři šance. Týmu budou do brankoviště k dispozici Jan Strmeň a Marek Čiliak, který z nich dostane přednost však realizační tým nesdělil.

„Očekáváme rychlý hokej, protože oba týmy hrají velmi v pohybu. Chceme se dostat hned od začátku do vedení, abychom mohli pokračovat s určitým sebevědomím. V tomto zápase může padnout hodně gólů, rozhodovat budou především individuální výkony gólmanů. Bude důležité podporovat útok a chodit ve více hráčích dopředu, ale i do obrany,“ dodal pro klubový web Totter.

Sestava Motoru ze zápasu s Brnem (2.2.)

Čiliak – Vydarený, Kubíček, Pýcha, Plášil, Štencel, Slováček – Jonák, D. Voženílek, Holec – Beránek, Toman, Z. Doležal – M. Novák, Gilbert, Alderson – Karabáček, R. Přikryl, Ville.

Permanentkáři mají videopřenosy bezplatně

Permanentkáři Motoru mohou zápasy Motoru sledovat bezplatně na HokejkaTV.cz, a to až do doby, dokud se fanoušci nevrátí zpět na stadiony. Jak se přihlásit k přenosu najdete zde.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....