Banes Motor České Budějovice
09.10.2022, Adam Černý

Pokud budeme takto pokračovat, tak se to musí zlomit, věří Lukáš Doudera

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Potřetí v řadě rozhodovalo o vítězi v Budvar aréně nastavení v podobě prodloužení či nájezdové loterie. Po Olomouci a pražské Spartě si bod navíc odvážejí i Vítkovice. Jihočeši sice zasypali brankáře Aleše Stezku šestatřiceti střelami, ani to však na výhru nestačilo. Svěřenci Jaroslava Modrého tak zapsali sedmou porážku v řadě. „Je škoda, že se jedna z těch našich střel neujala. Myslím si, že jsme si dnešní zápas zasloužili vyhrát, “ neskrýval po zápase zklamání Lukáše Doudera, který se v posledních duelech zabydlel ve třetím obranném páru po boku Petra Šenkeříka.

Máte za sebou utkání s Vítkovicemi. Jak byste ho zhodnotil?
Myslím si, že jsme navázali na výkon z posledního duelu se Spartou. Neodehrál jsme vůbec špatné utkání. Je škoda, že jsme utkání v prodloužení nebo nájezdech nerozhodli v náš prospěch. Mám takové smíšené pocity.

Co podle vás chybělo k tomu, abyste utkání překlopili na svoji stranu?
Těžko říct. Možná i trochu toho štěstí v některých momentech. Hráli jsme dobře. Těžko se to hodnotí taková prohra po nájezdech.

Brankáře soupeře jste dnes zasypali velkým množstvím střel. Asi souhlasíte, že dnes podal výborný výkon.
Chytal opravdu dobře. Náš brankář ale chytal také velmi dobře, podržel nás v klíčových momentech. Jak říkám, je škoda, že se jedna z těch našich střel neujala. Myslím si, že jsme si dnešní zápas zasloužili vyhrát. To se ale nedá nic dělat. Je potřeba se ode dneška odrazit a soustředit se na další zápas.

Bohužel jste dnes zapsali sedmou porážku v řadě. Jak se z této složité situace dostat?
Jedině tvrdou prací. Prohry tam sice jsou, ale jak se Spartou, tak i dnes jsme hráli docela dobře. Pokud budeme takto pokračovat, tak se to musí zlomit a začneme zase vyhrávat.

Na startu sezony naskakujete i v prvoligové Třebíči. Jak složité to pro vás z organizačního hlediska je?
Jsem moc rád, že jsem mohl hrát v Třebíči, abych byl vyhranější a měl zápasovou praxi. Je to sice trochu náročnější jezdit stále sem a tam, ale to k tomu patří. Čekal jsem na tu šanci tady, která teď přišla. Odehrál jsem celý druhý zápas a budu dělat všechno pro to, abych tu mohl pokračovat.

Dostáváte na ledě víc a víc prostoru. Cítíte větší důvěru?
Jsem za to určitě rád. Člověk když dostává více prostoru, tak si samozřejmě i více věří a je to pro něj lepší. Jak ale říkám, musím se soustředit každý zápas a dělat všechno pro to, abych byl lepší a lepší.

Aktuálně vás čeká týdenní pauza. Berete to jako výhodu?
Těžko říct. Asi se pauza i hodí. Odpočineme a nabereme síly, abychom mohli podávat následně co nejlepší výkony.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice