Banes Motor České Budějovice
17.01.2023, Pavel Mádl

Nesmí to být tak, že si každý bude dělat, co chce, říká Petr Šenkeřík

PRAHA — Jihočeský celek vyrazil znovu po dvou týdnech do hlavního města změřit síly se Spartou. Utkání se rozhodlo ve druhé části, kdy Motor čtyřikrát inkasoval. Po utkání klubový web vyzpovídal obránce Petra Šenkeříka, který gólmana soupeře prověřil dvakrát. Co bylo příčinou špatného výkonu ve druhé třetině? A co se po jejím uplynutí řešilo v kabině?

Petře, proti Spartě to nevyšlo. Jak byste zhodnotil utkání?
První třetina se dá hodnotit pozitivně, Hrášek nás držel. Vytvořili jsme si nějaké šance. Ve druhé třetině jsme totálně propadli a pak už jsme neměli šanci se dostat do zápasu. Je to furt dokola. Nehrajeme vůbec kompaktně.

Co bylo špatně v té druhé třetině?
Ve druhých třetinách máme největší problém. V jedné gólové situaci jsme vyhodili puk, obránci šli střídat, protože byli na ledě dlouho, a neměli jsme tam útočníka, který by to podržel, aby soupeř neotočil hru. Špatně jsme vystřídali a byl z toho gól.

Co jste řešili v kabině po druhém dějství?
Že to stojí za nic. Útočníci nepomohli bekům, beci nepomohli útočníkům. Musíme hrát jako tým, musíme si pomáhat, musíme chtít puk. Zbývá pár zápasů do konce a tady přestává veškerá sranda. Pokud nebudeme blokovat střely, padat po hubě a plnit si svoji roli, můžeme hrát až do konce dubna, což nikdo nechce.

Hrála Sparta tak, jak jste očekávali?
Ano, my jsme se na ten zápas připravovali. Jak jsem řekl, první třetina byla dobrá. Sparta má kvalitní tým. Má hráče, kteří prošli NHL či KHL.

Při přesilovce se Sparta dostala třikrát do přečíslení. Čím si to vysvětlujete?
Nevím, bylo pár minut do konce. Možná taková menší odevzdanost, ten inkasovaný gól by asi už nic neřešil. Sparta si třetí třetinu odehrála tak, jak chtěla a k ničemu nás nepustila.

Následují dva domácí zápasy. V pátek s Plzní, v neděli s Třincem. Může být výhodou domácí prostředí?
Doufám, že nás fanoušci poženou dopředu, i když ty výsledky neodpovídají tomu, aby z toho byli nadšení. Musíme hrát pospolu a musíme k zápasu přistoupit jako v utkání s Kladnem. Jak jsem zmiňoval, každý si musí plnit svoji roli v týmu. Ten, kdo má dávat góly, ať dává góly, a ten, kdo má blokovat střely, ať blokuje střely. Nesmí to být tak, že si každý bude dělat, co chce. Musíme dodržovat systém, který máme, jinak nemáme šanci na úspěch.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....