Banes Motor České Budějovice
25.12.2020, Jiří Michal

Na druhý svátek vánoční opět do akce. Motor se představí v Brně

Po krátké vánoční přestávce extraligový kolotoč opět nabírá na obrátkách. V rámci 29. kola se za svým soupeřem vydají i svěřenci Václava Prospala, konkrétně do DRFG Arény, kde je čeká duel s Kometou Brno. Utkání startuje v 17:00 a vy jej můžete sledovat buď prostřednictvím streamu na Hokejce zde, popřípadě textový komentář najdete tady.

KOMETA BRNO

Brněnští rozhodně prozatím nezažívají povedenou sezónu. První zápas si Kometa připsala kvůli karanténě až 9. října a stihla odehrát pouhé dva zápasy před pozastavením soutěže. Po odehraných pěti utkáních měl celek Libora Zábranského na kontě pouhé dvě výhry a negativní bilance převládala i nadále. V tuto chvíli se Kometa drží na 9. místě tabulky extraligy se ziskem 26 bodů z 22 odehraných zápasů. Není tak pochyb o nespokojenosti v kabině aktuálního soka Motoru.

Zachránit situaci klubu se snaží na ledě hráči, a to především individuálními výkony, konkrétněji Peter Schneider, jenž stihl nasbírat již 19 bodů. Patnáct vstřelených branek z něj dělá i nejlepšího střelce kádru. O tři body méně má na svém účtu Petr Holík, kterého stíhají Peter Mueller a Jakub Klepiš. Zbytek útočníků již takový bodový přísun mužstvu neprodukuje. V brankovišti se pravidelně střídají Lukáš Klimeš a Karel Vejmelka, přičemž první jmenovaný disponuje průměrem 2,98 obdržených branek na zápas a průměrem 91,86%. Vejmelka má o něco horší čísla, i když ne o moc. Jeho průměr činí 3,1 obdržených branek a úspěšnost 90.62%.

Smečka Libora Zábranského se naposledy představila v rámci dvojzápasu na ledě Litvínova, kde v napoprvé zvítězila po nájezdech, ovšem ve druhém utkání Verva oplatila Brnu porážku gólem v prodloužení. Velmi produktivním hráčem v obou zápasech byl Peter Mueller. Obě dvě utkání odchytal Lukáš Klimeš, přičemž druhé utkání se mu povedlo daleko lépe než první, ve kterém inkasoval šest branek.

Sestava Komety ze zápasu v Litvínově (22. 12.)

Klimeš – F. Král, Pyrochta, Barinka, O. Němec, Gulaši, Freibergs, Bartejs – Plášek ml., P. Holík, Mueller – Zaťovič, Klepiš, Schneider – Valský, Brabenec, L. Horký – Kusko, F. Dvořák, Šoustal.

Z tábora Motoru

Českobudějovičtí hokejisté se po nevydařené necelé první polovině touží zvednout. V útoku již uplatňují své zkušenosti posily Miroslav Forman a Martin Adamský, oba si již připsali své premiérové góly. V posledních třech utkáních sice Motor nebodoval, nutno však podotknout, že ve všech případech k nim byli Českobudějovičtí velmi blízko.

Na čele týmového bodování se stále drží čerstvý reprezentant a především kapitán mužstva Pavel Pýcha, který z pozice beka nasázel čtyři branky a přidal k nim deset gólových nahrávek. O gól více má na svém kontě Martin Novák, což mu vynáší označení nejlepšího střelce jihočeského celku. České Budějovice trápí rozsáhlá marodka.

„Víme, že Kometa má velmi dobré standardní situace, jako jsou například přesilovky nebo oslabení. Důležité pro nás bude zaměřit se na vhazování a vyvarovat se faulům. Jedině pak budeme moci proti Kometě bodovat, jako se nám to letos už povedlo,“ sdělil před utkáním asistent trenéra Aleš Totter. Nepřímo tak odkázal na jediný vzájemný zápas s Kometou, který letos Motor prohrál v prodloužení poměrem 3:4.

Sestava Motoru ze zápasu s Mladou Boleslaví (22. 12.)

Čiliak – Pýcha, Plášil, Vydarený, Slováček, Suchánek, Roth – Christov, Jonák, D. Voženílek – Forman, Gilbert, Z. Doležal – Adamský, Prokeš, Karabáček – Michnáč.

Permanentkáři mají videopřenosy bezplatně

Permanentkáři Motoru mohou zápasy Motoru sledovat bezplatně na HokejkaTV.cz, a to až do doby, dokud se fanoušci nevrátí zpět na stadiony. Jak se přihlásit k přenosu najdete zde.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice