Banes Motor České Budějovice
28.01.2021, Jiří Michal

Na Jihočechy čeká hradecký Mountfield. Povede se Motoru proti rivalovi poprvé bodovat?

Po pauze čeká svěřence Václava Prospala již 37. utkání v nejvyšší soutěži. Na ledě hradeckého Mountfieldu se Motor v rámci základní části extraligy představí naposledy. Utkání startuje v pátek v 17:00 a vy jej můžete sledovat buď prostřednictvím streamu na Hokejce zde, popřípadě textový komentář najdete tady.

Mountfield HK

Královéhradecký Mountfield patří mezi celky s nejvyššími ambicemi, proto s aktuální šestou příčkou pravděpodobně úplně spokojený být nemůže. Se ziskem 62 bodů svěřenci Vladimíra Růžičky ztrácejí na čelo tabulky 13 bodů, na pátý Liberec pouhé tři. Z pohledu na výsledku Hradce Králové nutno podoktnout vyrovnanost výkonů, kdy řada proher nikdy netrvala déle než tři utkání, to samé se však dá říci i o sérii výher. Zajímavé je, že Hradci se lépe daří venku, než na domácím stadionu. Na ledě hradeckého zimního stadionu aktuální soupeř Motoru získal 30 bodů, na ledě soupeře 32 a patří mezi nejlepší celky v této disciplíně.

Nejproduktivnějším mužem sestavy je kapitán Radek Smoleňák, který posbíral celkově 26 bodů zásluhou patnácti přesných zásahů a jedenácti gólových přihrávek. Patří mu tak i pozice nejlepšího střelce kabiny. Jedničku v brankovišti představuje Marek Mazanec, jenž zasáhl do 25 soubojů a disponuje úspěšností 91,28 % a průměrem 2,36 obdržených branek na zápas. Záda mu kryje Štěpán Lukeš, který nastoupil ve dvanácti případech a jeho procentuální úspěšnost činí 92,60 % a jeho průměr dosahuje hodnoty 1,97 obdržených branek v utkání.

Hradec Králové se naposledy představil doma proti Karlovým Varům, které jednoznačně zdolal v poměru 4:0. O pár dní dříve však nestačil na Plzeň, z důvodu špatné druhé třetiny. Bilance Mountfieldu z posledních pěti utkání tak činí tři výhry, z toho jedna po základní hrací době a dvě porážky

Sestava Hradce Králové ze zápasu proti Karlovým Varům (24. 1.)

Mazanec – Nedomlel, Blain, F. Pavlík, Šalda, Gaspar, Čáp – Kevin Klíma, Koukal, Jergl – Sklenář, Růžička, Orsava – Smoleňák, Cingel, Lev – Zachar, Pilař, Kubík.

Z tábora Motoru

Motor nezažívá dobré období a už vůbec růžové nejsou vyhlídky na prodloužení sezony v rámci playoff. Na dvanáctou příčku aktuálně České Budějovice ztrácí šestnáct bodů. Navíc svěřenci Václava Prospala čeká utkání na hřišti soupeře, které jim příliš nevycházejí. Naposledy z Třince po hektické přestřelce neodváželi ani bod. I přes dobrý vstup do utkání na Spartě také nebodovali a předchozí zápasy s Olomoucí a Libercem, také bez bodu. Proti Mountfieldu Motor v letošní sezoně navíc ještě ani nebodoval, přeruší tuto sérii už jen kvůli fanouškům?

V čele produktivity Motoru stále figuruje kapitán Pavel Pýcha, který má na svém kontě 25 bodů (9+16). V tabulce nejlepších střelců mužstva se osamostatnil Zdeněk Doležal, který skóroval již jedenáctkrát. Ve statistice gólmanů, co se týče úspěšnosti zákroků, Marek Čiliak disponuje 88,69 % a 3,56 obdrženými brankami na zápas, Jan Strmeň má podobnou úspěšnost – 88,76 % a průměr 2,93 obdržených gólů na zápas.

„Samozřejmě pořád cítíme rivalitu s Hradcem Králové. Mrzí nás, že jsme s nimi třikrát prohráli, především protože nám ucházely začátky zápasů. Důležité bude střední pásmo, na které se budeme muset zaměřit a hlavně vstřelit první gól, aby se hra více otevřela. Pro fanoušky by výhra nad Mountfieldem určitě byla aspoň nějaké potěšení, vzhledem k letošní sezoně a celkové situaci. Věřím, že můžeme být úspěšní, pokud se vyvarujeme především defenzivních chyb,“ sdělil před utkáním asistent trenéra Aleš Totter.

Sestava Motoru ze zápasu s Třincem (24. 1.)

Čiliak – Pýcha, Plášil, Vydarený, Kubíček, Štencel, Slováček, Lytvynov – Forman, Toman, Z. Doležal – M. Novák, R. Přikryl, Alderson – Jonák, D. Voženílek, Holec – Karabáček, P. Novák, Ville.

Permanentkáři mají videopřenosy bezplatně

Permanentkáři Motoru mohou zápasy Motoru sledovat bezplatně na HokejkaTV.cz, a to až do doby, dokud se fanoušci nevrátí zpět na stadiony. Jak se přihlásit k přenosu najdete zde.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....