Banes Motor České Budějovice
12.01.2023, Adam Černý (TAB)

Motor zahájí domácí dvojboj v pátek s karlovarskou Energií

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Náročný dvojzápas před sebou mají hokejisté českobudějovického Motoru. Jihočeši nejprve v pátek přivítají na svém ledě Karlovy Vary, o dva dny později poté Kladno. Úvodní buly pátečního duelu s karlovarskou Energií je naplánováno na 17:30. Vstupenky jsou stále v prodeji online.

O soupeři - HC ENERGIE KARLOVY VARY

V posledních týdnech se tabulkou propadá karlovarská Energie. Západočeši střídají světlé momenty s těmi nevydařenými. Svěřenci Davida Bruka po pětatřiceti kolech zatím nastřádali jedenačtyřicet bodů, tedy stejný počet jako Českobudějovičtí, avšak kvůli horšímu skóre patří karlovarskému celku pozice za nimi, tedy třinácté místo. Karlovarští během posledních deseti klání dokázali pouze třikrát zvítězit. V posledních dvou duelech se Západočeši postavili dvou těžkým výzvám v podobě Pardubic a Vítkovic, ve kterých neuspěli. S Dynamem padli 4:7 na jeho ledě, v domácí aréně poté o dva dny později nestačili ani na ostravský celek v poměru 1:3.

Nevydařené výsledky v posledních týdnech mohou mít za příčinu i odchod jedné z opor sestavy. Mužstvo na začátku prosince totiž opustil dosavadní kapitán Tomáš Vondráček, který zamířil do ambiciózních Pardubic výměnou za mladíka Filipa Koffera. Karlovarští mohou však těžit ze svých čtyř vyrovnaných formací, každá z nich může udeřit, což se ukazuje na statistice kanadského bodování, kde nikdo přímo nevyčnívá. Na čele klubové produktivity je aktuálně Tomáš Rachůnek s třiadvaceti body, o dva body méně má poté Petr Koblasa. Trojici nejproduktivnějších hráčů poté uzavírá Ondřej Beránek se šestnácti body. V brankovišti si minutáž rozdělují Štěpán Lukeš a Vladislav Habal. Prvního jmenovaného v posledních zápasech trápila nemoc, a tak se do zátěže dostal Habal, který je na tom lépe i statisticky s úspěšností lehce přes 91 %.

Sestava Karlových varů z posledního zápasu:
Habal – Pulpán (A), Huttula, Bartejs, Stříteský, Rulík, Dlapa, Rohan – Kohout, Černoch (C), Koblasa – Koffer, Gríger. Rachůnek (A) – Kružík, Hladonik, Juusola – Beránek, Jiskra, Redlich.

Z kabiny Motoru

Jihočeši půjdou do páteční těžké bitvy posilněni o výhru na ledě Liberce, kde vybojovali dva body po výhře v prodloužením, ve kterém rozhodl Lukáš Vopelka. Českobějovičtí před sebou mají náročný dvojzápas, který hodně napoví do dalšího průběhu sezony. „Pro nás jsou teď všechny zápasy extrémně důležité. Každý už musíme brát jako play off, musíme je ubojovat, abychom se posunuli výš,“ prozradil obránce Roman Vráblík pro iDnes.cz. Výhra s Libercem byla pro českobudějovický celek první v roce 2023, předtím totiž svěřenci Davida Čermáka padli se Spartou a následně doma s Vítkovicemi. Svůj poslední domácí zápas budou chtít Jihočeši napravit bitvou s Karlovými Vary. „Například zápasy se Spartou a podobnými týmy jsou daleko hokejovější. Teď to bude jiné. Jak Vary, tak i Kladno budou hrát urputný, bojovný hokej. Nečekám, že to budou bůh ví jak pohledné zápasy, ale oba týmy budou hrát opatrně. Na druhou stranu pro nás už tam opravdu není zápas, kde bychom si mohli dovolit ztratit body. V naší situaci chceme uhrát každé utkání, “ říká dvaatřicetiletý obránce.

Se zápasem v Liberci byl spokojen i asistent Jiří Novotný, který doplnil realizační tým na startu nového roku. „I poté, co jsme prohráli se Spartou a Vítkovicemi, tak jsem v Liberci viděl tým, který chce bojovat za každou cenu. A jsem přesvědčený o tom, že jsme byli lepším týmem a zaslouženě vyhráli. Kluci to oddřeli od prvního do posledního střídání, “ říká českobudějovický patriot, který burcuje fanoušky před důležitými duely. „Děkujeme vám za podporu, moc si jí vážíme. Chodili jste vždycky a jsme rádi, že chodíte i nyní. Teď budeme opravdu potřebovat vaši pomoc. Byl bych rád, kdyby se na zimáku nepískalo. I když vás někdy chápu, ale teď potřebujeme pomoci. Může se zdát, že nás čekají zápasy s papírově slabšími soupeři, ale takové jsou nejtěžší. Děkujeme vám za vše a pomozte nám v těžkých chvílích, kdy potřebujeme každý bod.” zakončuje Novotný.

Motor bude chtít Západočechům vrátit porážku z prvních dvou vzájemných duelů v sezoně. V polovině října nejprve Motor padl na ledě soupeři 3:4, na konci listopadu se poté radovali Karlovarští v Budvar Aréně z výhry 3:0. Co se zranění týče, nebudou trenéři při páteční vendetě stále moci využít Filipa Přikryla. Do plného tréninku s týmem se již zapojil Michal Vondrka a trenérský štáb ho bude chtít nasadit do utkání co nejdříve to bude možné.

Sestava Motoru z posledního zápasu:
Hrachovina – Vráblík, Štencel (A), Percy, Šenkeřík, Hovorka, Bindulis, Kachyňa – Gulaš (C), Pech (A), Čachotský – Valský, Hanzl, Strnad – Karabáček, Vopelka, Dzierkals – Tomeček, Toman.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....