Banes Motor České Budějovice
03.11.2022, Adam Černý (TAB)

Motor vyrukuje na Hradec Králové s Gulašem a Vondrkou v sestavě

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Další domácí utkání čeká již v pátek na hokejisty českobudějovického Motoru. Svěřenci Jaroslava Modrého přivítají v Budvar aréně od 17:30 královehradecký Mountfield. Do utkání vstoupí Jihočeši i se staronovým jménem v sestavě, do kádru se totiž vrací člen bronzového tažení z předešlé sezony Michal Vondrka!

O soupeři – Mountfield HK

Přesně uprostřed tabulky nejvyšší soutěže se aktuálně nacházejí hokejisté Hradce Králové. Východočeši zatím stihli během šestnácti odehraných kol nasbírat třiadvacet bodů. Výsledky z posledních ligových duelů jsou jako na houpačce. Po výhře v Liberci následovaly porážky s Karlovými Vary a Vítkovicemi. V úterý svěřenci Patrika Martince svedli přestřelku s kladenskými Rytíři, se kterými na domácím ledě prohrávali už 4:7. V posledních čtyřech minutách základní hrací doby však Hradečtí dokázali srovnat a v prodloužení rozhodl o zisku dvou bodů pro Východočechy jeden z legionářů v sestavě Hradce Králové, Graeme McCormack.

Tým Hradce Králové neprošel před tímto ročníkem žádnými většími změnami, kádr zůstal ustálený, což je jistě velká výhoda Východočechů. Zřejmě největší jméno dorazilo na brankářský post, který vystužil Jan Růžička z Mladé Boleslavi, který však neprožívá úplně vydařený vstup do nového angažmá, když si po devíti odchytaných duelech drží úspěšnost lehce pod 89 %. Čím dál více tak o sobě dává vědět druhý strážce hradecké svatyně, Fin Henri Kiviaho. Zajímavé dva příchody ohlásil Hradec Králové i v poli. Do elitních formací se hned od startu sezony zařadil dvaadvacetiletý Slovák Oliver Okuliar, který na východ Čech zamířil z finské Saipy. V průběhu sezony poté hradecký kádr doplnil další cizinec, obránce Joona Huttula, jenž přišel z druhé finské soutěže.

Produktivita týmu má zatím jasného vládce, kterým je jednatřicetiletý Jakub Lev, jenž nastřádal již šestnáct kanadských bodů a patří v této statistice do elitní desítky soutěže. Ani jeden další hráč už však nedokázal překonat hranici deseti získaných bodů, devět jich má na svém kontě hned čtveřice. Jmenovitě Aleš Jergl, Kevin Klíma, Christophe Lalancette a již zmiňovaný Oliver Okuliar.

Sestava Hradce Králové z utkání s Kladnem:

Růžička – McCormack, Kalina, Blain, Nedomlel, Pavlík, Huttula, Pilař –Zachar, Lev, Okuliar – Jergl, Lalancette, Kev. Klíma – Kel.Klíma, Cingeľ, Pavlík – Pajer, Štohanzl, Smoleňák.

Z kabiny Motoru

Podobně jako v předchozí sezoně, kdy proti Hradci Králové debutoval Jiří Novotný, tak i letos českobudějovický celek tasí do zápasu s východočeským celkem nečekanou zbraň. Prosby všech jihočeských fanoušků byly vyslyšeny, a tak se do sestavy vrací Michal Vondrka, který v předešlé sezoně pomohl svému mateřskému celku k zisku bronzových medailí. Olympionik, držitel bronzu z mistrovství světa či mistr extraligy ukázal již v minulé sezoně, že dokáže být pro svůj tým platným hráčem nejen na ledě, ale i mimo něj. Vondrka však není jediným navrátilcem do sestavy. Po pěti zápasech, ve kterých absentoval, se vrací na led kapitán, a zároveň nejlepší střelec týmu Milan Gulaš. To jsou samé pozitivní zprávy, i díky těmto návratům by Českobudějovičtí rádi pokračovali ve své domácí sérii. Narozdíl od venkovních duelů se totiž Jihočechům před domácími fanoušky skvěle daří. Svěřenci Jaroslava Modrého totiž v Budvar aréně ještě letos neprohráli v základní hrací době, naposledy odsud odjížděla s nulou Mladá Boleslav. Dokáží Jihočeši odčinit porážku v Litvínově a opět potvrdit svoji sílu v domácím prostředí?

Sestava Motoru z utkání s Litvínovem:

Strmeň – Vráblík, Štencel (A), Kachyňa, Bindulis, Marcel, Šenkeřík, Šedivý – Dzierkals, Hanzl, Karabáček – Čachotský, Pech, Doležal – Strnad, Toman, Valský – Přikryl, Koláček, Vopelka.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....