Banes Motor České Budějovice
08.03.2021, Tisková zpráva

Motor představuje nový trenérský tým!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Razítko pod sezonou 2020-21 na jihu Čech teprve zasychá, ale i proto, kolik práce je před týmem MADETA MOTOR České Budějovice do ročníku následujícího, bylo třeba co nejrychleji ustavit tým, který bude mít ve sportovní oblasti zodpovědnost pro ročník 2021-22. Novým vedoucím sportovního úseku a hlavním trenérem se stává českobudějovický odchovanec, který v trenérském řemesle dokázal proniknout i do druhé největší profesionální americké ligy AHL - Jaroslav Modrý (na fotografii). A samozřejmě nebude sám. Jeho asistentem a hlavním skautem klubu bude další bývalý vynikající hokejista Patrik Martinec. Ten po skvělé hráčské kariéře přesedlal na funkcionářskou a trenérskou dráhu. Nejprve byl ve Spartě asistentem trenéra, poté byl 3 roky v největším českém klubu sportovním manažerem, aby následně vedl s velkým úspěchem nejlepší korejský tým Anjang Halla, s nímž dokázal hned třikrát ovládnout Asijskou ligu. Trenérský triumvirát doplní ještě Roman Fousek, který bude kromě asistenta i videotrenérem. Jeho hlavní devizou je, že po letech v českobudějovické mládeži má dokonalý přehled o všech jihočeských talentech.
Bývalý skvělý obránce Jaroslav Modrý je českobudějovickým odchovancem, který dokázal do nabitého A týmu na konci 80. let minulého století proniknout už v 17 letech. Po třech sezonách v Motoru odešel na vojnu do Trenčína, kde pomohl vybojovat titul, a po návratu do Motoru výrazně přispěl k postupu Českých Budějovic zpět do nejvyšší soutěže, když si jako obránce připsal v 18 zápasech 15 kanadských bodů. Poté už ale odešel do zámoří, kde udělal skvělou kariéru. Prošel celky New Jersey Devils, Ottawa Senators, Los Angeles Kings, Atlanta Thrashers, Dallas Stars a Philadelphia Flyers, sehrál 725 zápasů v základní části NHL a dalších 28 ve Stanley Cupu. V ročníku 1994-95 se při výluce NHL krátce mihnul zpět v Českých Budějovicích, aby pak byl ve zbytku sezony členem týmu Devils, který nakonec vyhrál Stanley Cup, i když v play-off si Modrý tehdy nezahrál. V závěru kariéry, během níž se představil i v dresu reprezentace na MS 2003, působil ještě v Liberci a Plzni, aby se následně oddal trénování. Přes působení u mládeže to v zámoří dotáhl až na post asistenta trenéra farmářského celku Los Angeles Kings, který se jmenuje Ontario Reign a hraje AHL. A to je pozice, v níž se ocitl málokterý Čech, a Jaroslav Modrý v této roli působil dlouhé 3 sezony. Teď se rozhodl přijmout novou výzvu a vrací se domů. V Motoru pod něj bude spadat celý sportovní úsek a jeho slovo bude v kabině hlavní.

Bude mít ale po ruce velmi protřelého kolegu. Patrik Martinec se po dlouhé a úspěšné kariéře, kdy se stal nepřehlédnutelnou ikonou Sparty, už několik let prosazuje na trenérských a manažerských postech. Vynikající přehled o české extralize získal coby sportovní manažer Sparty, trenérské zkušenosti a vítěznou mentalitu pak nabral ve funkci trenéra celku Anjang Halla. Korejský tým se pod jeho vedením stal hegemonem čím dál lepší Asijské hokejové ligy, kterou třikrát vyhrál. Z východu se teď Martinec vrátí zpět do Evropy, aby přijal novou výzvu v českobudějovickém Motoru. Vedle funkce asistenta trenéra bude i hlavním skautem A týmu, který si bude udržovat přehled o všech hráčích, kteří přicházejí pro Motor v úvahu.

Ze zahraničí přicházející dvojici doplní Roman Fousek, který poslední roky naopak pečlivě sbíral zkušenosti u českobudějovické mládeže. Jako hráč kdysi po boku Jaroslava Modrého pomohl Motoru k postupu do nejvyšší soutěže, jako trenér začal u nejmenších a postupně se probojoval až k dorostencům a juniorům. Jeho rukama prošla velká spousta jihočeských talentů, které i do budoucna mají tvořit základ Motoru, jako tomu bylo vždy v minulosti.

A jak vidí angažování nového trenérského týmu generální manažer Stanislav Bednařík?

"Jsem moc rád, že jsme do sportovního úseku dokázali přilákat takové osobnosti českého hokeje, jako jsou Jaroslav Modrý a Patrik Martinec. Byli to vynikající hráči a mají už i velké trenérské zkušenosti z celého světa, ale i z extraligy, čehož chceme určitě v co největší míře využít. Veškeré kroky, které jsme učinili ohledně skladby kádru pro následující sezonu, už jsme koordinovali s novým sportovním úsekem. Důležité je pro nás i propojení A týmu s akademií, které budou zajišťovat Roman Fousek a také Patrik Martinec, jenž bude zároveň i sportovním ředitelem akademie HC Motor České Budějovice. Věříme, že pro všechny fanoušky budou trenéři i hráči, které do Motoru přivedeme, důkazem, že následující sezonu bereme velmi vážně a chceme prožít mnohem lepší ročník, než byl ten uplynulý. Velkou pomocí by při tom měli být, jak doufáme, i naši fanoušci, bez kterých si už další sezonu neumíme vůbec představit."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice