Banes Motor České Budějovice
03.09.2024, Josef Hnidzik

Motor opět míří za hranice, tentokrát do rakouského Lince

Přípravné období mílovými kroky směřuje do své závěrečné fáze. Českobudějovičtí hokejisté po úspěšném švýcarském vystoupení zvládli i domácí turnaj, který dokonce opanovali. Svěřence Ladislava Čiháka tak čekají už jen tři zápasové testy. Ještě, než v Soběslavi hráči Motoru zkříží své hokejky proti plzeňské Škodovce, poměří své síly s dalším zahraničním celkem - Lincem. A to hned dvakrát. Nejdříve se ve středu od 19:15 představí v Linci.

Banes Motor České Budějovice

Hokejisté zpod Černé věže mají za sebou úspěšné domácí vystoupení v rámci AG Energie Motor cup. V úvodním klání sice Budějovičtí před téměř třítisícovou návštěvou nestačili na finské Oulu, náladu si však spravili v sobotu, kdy jasně zdolali berlínský Eisbären, německého šampiona. Jednoznačné vítězství 5:0 pak v kombinaci s předchozími výsledky vyneslo Jihočechům celkové prvenství v turnaji, což samozřejmě potěšilo i českobudějovické lodivody. „Jsme strašně rádi, že jsme domácí turnaj vyhráli a těžký zápas zvládli,“ neskrýval spokojenost trenér Ladislav Čihák, který si zároveň cenil faktu, že jeho svěřenci mohli sehrát další kvalitní střetnutí. „Soupeř má opravdu skvělé hráče. Dokázal otočit z 0:2 na 4:2 zápas s Oulu. Trošku nás uklidnilo, že jsme na začátku dali dva góly. Utkání jsme zvládli. Byly tam z naší strany dobré i o něco horší pasáže. Celkově jsem ale za takový výsledek hrozně rád a chtěl bych poděkovat klubu, že dokázal zorganizovat takhle hezký turnaj a sehnal tak skvělé soupeře, s jakými jsme se chtěli utkat. A třešničkou na dortu bylo, že jsme ho vyhráli.“ dodal hlavní českobudějovický kouč.

Před dvojzápasem s rakouským soupeřem ale Jihočeši počítají i ztráty. Do domácího turnaje totiž nezasáhl obránce Jan Štencel, ani útočníci Brant Harris a Jáchym Kondelík. Poslední jmenovaný kvůli svému zranění vynechal i sobotní utkání hvězd hrané v pražské libeňské aréně. Zatímco u Kondelíka a Štencela je doba rekonvalescence nejistá, Kanaďan Harris už s týmem trénuje, a je nadějné, že čtyřiatřicetiletý útočník stihne start nejvyšší soutěže.

Black Wings Linz je již tradičním soupeřem Motoru v přípravném období, od léta 2018 spolu oba soupeři sehráli již jedenáct střetnutí, přičemž vyjma loňského roku se vždy jednalo o dva zápasy, kdy si týmy vyměnily hostitelství. Poslední měření sil tak proběhlo v Budvar aréně minulé léto poslední srpnový den. Jihočeši svého lineckého soka dokázali zdolat vysoko 7:3 a zapsali tak proti černým křídlům již páté vítězství v řadě.

Sestava Motoru v utkání proti Eisbärenu Berlín:

Klouček (Strmeň) – Doudera (A), Reilly, Pýcha, Vráblík, Kachyňa, Kubíček, Bukač – Beránek, Přikryl, Gulaš (C) – Kovařčík, Pech (A), Kubík – Ordoš, Koláček, Kašlík – Olesen, Toman, Chlubna

Black Wings Linz

Hokejisté ze břehu Dunaje jsou již pravidelným účastníkem mezinárodní soutěže ICE Hockey League. Klub, jenž své zápasy hraje v malebné Kein Sorgen Eis aréně, však na výraznější úspěch čeká. Poslední triumf se datuje do roku 2012, kdy tým z největšího města Horních Rakous opanoval celou ligu (tehdy EBEL). V minulé sezóně si náš nadcházející soupeř vylámal zuby na pozdějším vítězi ligy Salzburgu, jemuž ve čtvrtfinálové sérii podlehl výsledkem 1:4.

Branku klubu ze třetího největšího rakouského města hájí Thomas Höneckl, který může být povědomý i českobudějovickým fanouškům. Právě Höneckl totiž hájil svatyni našeho jižního souseda při vzájemném měření sil české a rakouské reprezentace v přípravě před květnovým MS v Praze. Prohře svého celku v dubnu nezabránil, v Budvar aréně lovil puk ze své sítě hned pětkrát, poprvé ale po přesilovkové střele českobudějovického Adama Kubíka. Pozor si pak defenziva Jihočechů musí dát na Briana Leblera. Linecký kapitán si v přechozí sezóně totiž ve 47 zápasech připsal hned 46 kanadských bodů (20+26). Ještě produktivnější byl ale v dresu Černých křídel útočník Graham Knott. Kanadský legionář zaznamenal bodů dokonce 58 (23+35), čímž se stal nejproduktivnějším hráčem svého týmu. Právě hráči ze zámoří jsou důležitou součástí lineckého týmu, na jejich soupisce jich najdeme hned sedm.

Linečtí v dosavadním přípravném období nastoupili ke čtyřem duelům. Po prohře s Kasselem už Černá křídla zaznamenala jen vítězství. Po Landshutu a Norimberku Linec zdolal i augsburské Pantery. Jak se Rakušanům povede proti českobudějovickému Motoru? První střetnutí se odehraje už ve středu od 19:15 na půdě soupeře, odveta je na programu o dva dny později v Budvar aréně. Páteční střetnutí začíná v 17:30 a lístky na něj můžete kupovat ZDE.

Sociální sítě

Banes Motor České Budějovice přidal(a) 67 nových fotek.

36. narozeniny dnes slaví Jakub Valský! Přejeme všechno nejlepší??!

REPORT ?? | I druhé utkání proti Linci dovedli do vítězného konce Jihočeši. V dnešní odvetě v Budvar aréně přestříleli rakouského...