Banes Motor České Budějovice
09.12.2021, Redakce

Milan Gulaš si zahraje za reprezentaci na Channel One Cupu

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Pětatřicetiletý útočník Motoru Milan Gulaš opět nechybí v reprezentační nominaci. Turnaje Karjala se nakonec kvůli nemoci nemohl zúčastnit, ale nyní dostane další šanci se ukázat. Českobudějovický kapitán se představí ve výběru trenéra Filipa Pešána na Channel One Cupu, který hostí od 15. do 19. prosince Moskva.

Start na turnaji Karjala Milanu Gulašovi překazila nemoc a návrat do reprezentace se tak odložil. Gulaš naposledy hrál za český nároďák v prosinci 2019. Teď se představí na turnaji Euro Hockey Tour Channel One Cup. Jde o poslední reprezentační akci před únorovými olympijskými hrami v Pekingu. Milan Gulaš je sedmým nejproduktivnějším hráčem extraligy, ve 26 zápasech nasbíral 29 bodů.

Milan Gulaš patří k hráčům, který má šanci vybojovat si účast na olympijských hrách 2022 v Pekingu. "Kdybychom neuvažovali o jeho účasti, v aktuální nominaci by se neobjevil," sdělil Pešán s tím, že záleží na tom, zda nakonec budou moci na olympiádu hráči NHL. Pokud ne, byl by Gulaš dle Pešána velmi blízko nominaci na olympijský turnaj. Reprezentační trenéři uvažovali i o tom, zda v reprezentaci nevyužít spolupráce Gulaše s Lukášem Pechem, ale nakonec se rozhodli pouze pro nominaci českobudějovického kapitána.

V týmu se spolu s Gulašem objeví i další tři hráči, kteří prošli českobudějovickou mládeží, Šiman Hrubec, Lukáš Sedlák a Jiří Smejkal. Český národní tým se na Channel One Cupu představí ve třech duelech proti tradičním soupeřům. Nejprve se reprezentační výběr střetne ve středu 16. prosince s Finskem, o dva dny později čeká na Čechy Rusko a v neděli 19. prosince uzavře působení českého týmu na turnaji zápas se Švédskem.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....