Banes Motor České Budějovice
17.04.2024, Zbyněk Rýpar

MŽB jednoznačně ovládli mezinárodní turnaj v Novém Jičíně!

Kategorie U11, tedy mladších žáků B, se zúčastnila turnaje European Hockey Kingdom v Novém Jičíně, který měl i mezinárodní zastoupení. Do Nového Jičína totiž zavítaly čtyři slovenské celky, a to HK Spartak Dubnica nad Váhom, HK 99 Ružinov, MHKM Skalica a MŠK Púchov. Ty byly nalosovány společně s Motorem, Havířovem, Porubou, Vyškovem, Zlínem a domácím Novým Jičínem do dvou skupin.

Ve dvou bodovém systému turnaje se Motor utkal nejprve s Dubnicou nad Váhom, se kterou remizoval 1:1 a následně 2:1 zvítězil. Dalším soupeřem mladých motoráků byla ostravská Poruba, které Motor nadělil ve dvou dvacetiminutovkách dohromady 20 branek a inkasoval pouze dvakrát. Třetí soupeř byl slovenský Púchov, který nejprve zvítězil 1:0, ale ve druhé dvacetiminutovce Motor zvítězil po brankách Líbala, Placka a Pelce 3:0. Poslední duel ve skupině odehrál Motor proti Havířovu, který porazil 4:1 a 4:2, a postoupil tak z prvního místa do finále. Druhou skupinu ovládl bratislavský HK 99 Ružinov, avšak ve finále proti Motoru neměli mladí slovenští hokejisté nárok. Motoráci, i díky hattricku Líbala, zvítězili jednoznačně 6:1 a celý turnaj ovládli! Každý z hráčů obdržel kromě medailí i královské koruny pro vítěze a celý tým mohl zvednout nad hlavu pohár! Bonusem pak byl jmenovací dekret a také ocenění pro Martina Líbala jakožto nejlepšího hráče turnaje.

"Na turnaji se mužstvo ročníku 2013 představilo již v uplynulém roce, kdy skončilo v prostředku tabulky. V letošním roce motorácké naděje zcela zaslouženě turnaj ovládly a udělaly zaslouženou sladkou tečku za celou sezónou. Potěšující skutečností je, že tentokrát hráči dominovali i v bruslení a ne pouze při hře na kotouči," okomentoval výsledek svých svěřenců trenér David Matějka.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....