Banes Motor České Budějovice
před 2 dny, Václav Plachta

Koláček v sezóně atakoval porci 70 odehraných zápasů. Nové smlouvy si váží

Příprava jihočeského Motoru je v plném proudu a porci tréninkových jednotek postupně absolvuje také jednadvacetiletý Josef Koláček. Chomutovský odchovanec si v loňském ročníku připsal nejen čtyřicet sedm startů za České Budějovice, ale také dvacet zápasů v Litoměřicích. Po konci uplynulého ročníku se navíc dočkal nové, dvouleté smlouvy.

Pepo, suchá příprava je nadále v plném proudu. Jak jste s ní zatím spokojený?
S přípravou, která už nějakou dobu probíhá, jsem velmi spokojený. Já jsem se ale během jejího průběhu bohužel zranil a ještě mě to zranění nějakým způsobem trápí. S trenéry jsme ovšem našli různé kompenzace k tomu, abych mohl dělat všechno, co ostatní kluci a teď již trénuji bez omezení.

K jakému zranění přesně došlo?
Došlo k přetížení podkolenní kůstky, kosti o sebe začaly drhnout a svalový úpon, který tam je, se začal odlepovat.

Měl vaše kompenzační cviky na starosti pouze kondiční trenér Josef Žáček, nebo byl i někdo další po ruce?
V podstatě všechno probíhalo pouze se Žakym. Ten vymyslel plán, abych mohl normálně fungovat a o nic nepřišel. Nikdo jiný tedy po ruce nebyl.

Společně s Tomášem Chlubnou jste vynechal tradiční soustředění ve Frymburku. Jaký jste měl tedy plán v rámci času soustředění?
S Chlubičem jsme měli individuální plány od Žakyho, které jsme plnili doma v Budějovicích. Chodili jsme zejména na bazén a do posilovny. Doma jsme se připravovali i proto, že já měl například to zranění úplně čerstvé. U Tomáše už si nejsem jistý, jak dlouho ho zranění trápilo. S trenéry jsme byli v kontaktu zejména po telefonu.

Blíží se konec suché přípravy. Už máte nějaké plány v rámci volného času?
Žádné konkrétní plány nemám. I z toho důvodu, že už jsem na dovolené byl a to v rámci času mezi sezónami. Ovšem s tím, že koleno mám už skoro zahojené, tak si rád zahraju konečně tenis, protože ten mě hrozně moc baví. Blížící se volno se tedy pokusím co nejvíce využít k tomu, abych si ho zahrál.

Kdy vám začne příprava na ledové ploše?
Tréninky na ledě by nám měly začít okolo 21. července. Samozřejmě to bude dřina, ale všichni už se na to těšíme. Mně například led už hodně chybí.

Co říkáte na program přípravných zápasů, který čítá i dva turnaje, z toho jeden ve Švýcarsku?
Myslím si, že je to skvělý program, protože můžeme takto změřit síly i se zahraničními soupeři. Všechny týmy jsou navíc špičkami svých soutěží. Bude to pro nás velká výzva.

V Motoru máte za sebou třetí sezonu. Jak jste s ní spokojen z osobního hlediska?
Osobně bych sezonu rozdělil na dvě části. Do Vánoc jsem se sebou nebyl vůbec spokojený a skoro vůbec jsem nehrál. Postupně jsem se ovšem dostal do sestavy, a myslím, že jsem v té druhé části vynechal pouze jedno utkání. Samozřejmě to ale může být pokaždé ještě lepší. Vždycky jsem mohl zahrát o něco lépe a doufám, že tuto sezonu budu stabilní součástí týmu.

Jak jste si užíval možnost opět si zahrát extraligové play off, ve kterém jste letos naskočil do všech utkání?
Bylo super projít s kluky celou tu cestu a zažít každý zápas v play off. To se mi totiž v bronzové sezoně nepoštěstilo. Play off nás semklo a kabina fungovala, jako bychom byli jeden muž, což bylo úžasné.

Co jste říkal na atmosféru?
Atmosféra byla výborná. V Budějovicích se nehraje nikomu lehce a to, co dokážou naši fanoušci vytvořit, je fakt neuvěřitelné.

Část sezony jste strávil také v Litoměřicích. Jak pozorně jste sledoval cestu Stadionu v play off?
Samozřejmě jsem kluky sledoval, s některými z nich jsem byl i navíc v kontaktu. Fandil jsem jim a myslím si, že jde o veliký úspěch. Kluci měli mladý a v podstatě nezkušený tým. Před sezonou hodně lidí Litoměřice odepisovalo, ale nakonec to dopadlo parádně a kluci se dostali až do semifinále, kde padli po sedmi zápasech se Zlínem.

V Motoru jste podepsal novou dvouletou smlouvu. Jak vnímáte tuto důvěru?
Moc si vážím toho, že ve mně vedení a trenéři mají tuto důvěru. Pro mě je to signál, že tady se mnou počítají a chtějí se mnou pracovat. Já jen doufám v to, že jim to budu moct vrátit.

Máte nějaké cíle do následujícího ročníku?
Určitě bych chtěl být stabilní součástí týmu a odehrát všechny zápasy. Také bych rád přidal nějaké ty body. Vím, co ode mě trenérský tým očekává a já se budu snažit to plnit do nejmenších detailů.

Sociální sítě

Zástupci společnosti eSports.cz, která spravuje weby mnoha desítek sportovních klubů, vyhlásili za uplynulou sezónu ceny pro...

Plaketku jako poděkování za spolupráci v sezoně 2023-24 převzal od prezidenta klubu Romana Turka i ředitel společnosti Porsche...

Včera uplynulo 30 let ode dne kdy ve věku 72 let zemřel dlouholetý českobudějovický brankář Josef Vacek. V A týmu působil v 11...

59. narozeniny včera oslavil služebně nejstarší člen Motoru - kustod a masér a Pavel Vlašic! Přejeme všechno nejlepší ????