Banes Motor České Budějovice
22.01.2023, Václav Kucul

Každá výhra je pro nás teď důležitá, říká Dominik Hrachovina

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Byl jedním z dnešních hrdinů. Výborný výkon brankáře Dominika Hrachoviny dnes přispěl ke čtvrté výhře nad Třincem v této sezoně. A výhra to byla velmi důležitá. České Budějovice se díky ní posunuly na dvanácté místo extraligové tabulky.

Dominiku, dnes velmi důležitá výhra, jak zápas hodnotíte?

Zaplaťpánbůh za tři body. Stáli při nás všichni svatí. Už podruhé jsme čekali na to, že se to zlomí samo, ale to je bohužel špatně. Ještě, že to skončilo, jak to skončilo.

Proti Třinci to byl čtvrtý zápas v sezoně a čtyřikrát jste ho porazili. Čím si to vysvětlujete?

Nevím, asi náhoda. (usmívá se) Člověk tu prohraje s Vary, pak vyhraje s Třincem. Extraliga je hrozně vyrovnaná. Každý zápas můžeš s kýmkoliv vyhrát i prohrát, je to furt dokola.

Za stavu 1:1 nebyla Ocelářům uznaná branka, jak jste situaci viděl?

Myslím, že tam jel z druhé vlny Milan Doudera a mě to vytáhlo z branky, pak jsem se tam chtěl vracet a on mě tam vůbec nepustil. Myslím, že správně posouzené. Ten kluk mi nemůže takhle stát v brankovišti, kdybych se tam mohl vrátit, ten gól by třeba ani nepadl.

Do třetí třetiny jste šli za stavu 3:1, stejně jako proti Plzni. Co jste si říkali v kabině k tomu, aby závěr nevypadal podobně jako v pátek?

Hlavně jsme potřebovali ubránit to první oslabení, což se stalo. Pak jsme se ale nechali vyloučit ještě dvakrát, což také není úplně ideální, ale zaplaťpánbůh, že jsme to ubránili. Pak jsme ale dostali ten gól, úplně po našem nesmyslu. Zase jsme tam na něco čekali, to nás stojí zápasy. Dnes se to ale naštěstí povedlo dotáhnout.

V závěru na vás šlo dost střel, je to pro vás lepší než zápasy, kde si moc nezachytáte?

Ono je lepší, když na tebe něco jde. Tyhle zápasy jsou jednoduší než ty, kde čekáš, až na tebe něco půjde. Tohle je určitě lepší. Mám radši být v permanenci.

Vaši spoluhráči byli dnes hodně obětaví, může to tým více semknout?

Tak semknout, to jsou věci, které musíš dělat, když chceš vyhrávat zápasy. Jsou to věci, které by měly být automatické a ne, že se o tom budeme bavit, jak to bylo super. Samozřejmě, že to super bylo, kluky to stojí spoustu sil, stojí to rány a jiné věci, ale jak říkám, to jsou věci, které musíme dělat, pokud chceme vyhrávat.

V posledních vteřinách Třinec netrefil prázdnou branku, jak jste to viděl?

Bylo pár vteřin do konce a člověk už tam létá jako blázen. Hudy (Hudáček) to netrefil a Vráblo (Vráblas) to skvěle zachránil na brankové čáře.

Jak moc důležitá výhra to je?

Každá výhra je důležitá, každý bod je pro nás důležitý. My hrajeme o život. Je to boj a bude až do konce. Odprostit od toho spodku je hrozně těžké.

Tímto vítězstvím jste se dostali o bod před Kometu, se kterou hrajete v úterý.

Zase důležitý zápas. Hrát stejně dobře z obrany, nepropadat, dobře střílet. Furt dokola. Tyhle zápasy do konce sezony budou furt takové, budeme hrát o život s každým a jestli někdo říká, že to tak není, tak se mýlí.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....