Banes Motor České Budějovice
20.11.2020, Michal Špírek

Kapitán Pýcha: Je to úleva. Jedna výhra ale sezónu nedělá, v podobných výkonech musíme pokračovat

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Kapitán Pavel Pýcha zavelel a úvodním gólem nasměroval svůj tým za první výhrou v sezóně. Motoráci se nastartovali k sedmigólové kanonádě, Pýcha ukončil duel s bilancí 1+3. Jak zápas zhodnotil?

Jak chutná výhra, jaké máte těsně po zápase pocity?
Je to velká úleva. Prohráli jsme deset zápasů v řadě, což samozřejmě nebylo vůbec příjemné. Takže po výhře máme super pocity, ale je to jen jeden zápas a my v tom musíme pokračovat nadále.

Kdo vedl po zápase vítězný pokřik. Nezapomněli jste ho?
Nějaké vtípky na tohle téma proběhly, že už ten pokřik pomalu neznáme. Na starosti si ho vzal masér Pavel Vlašic, ten to má vždycky v režii.

Jak byste zápas s Vítkovicemi zhodnotil? Co stálo za tím, že utkání skončilo takovým debaklem?
Klíčové bylo, že jsme v první třetině ubránili tři oslabení, tím jsme si dodali sebevědomí. Od druhé třetiny jsme měli zápas pevně v rukou a jsem rád, že jsme ho dohráli bez zbytečných kravin až do konce. Předvedli jsme týmový výkon, kdy jsme se vyvarovali individuálních chyb. Výborný výkon předvedl Jirka Patera v bráně, který byl jistý a chytal parádně. Jestli z jednotlivců někoho vypíchnout, tak jeho.

Už jste zmínil, že jsme čelili po vedoucím gólu přesilovkám soupeře, a to po zbytečných faulech, které vám trenéři vyčítají. Nezatrnulo vám v tu chvíli?
Abych řekl pravdu, tak trošku jo. Přece jen jsme si to říkali ještě před zápasem, aby se nám tohle nestávalo. A stalo se. Naštěstí jsme to ubránili, ale do budoucna jsou tato vyloučení problém. Výsledek je super, ale nějaké chybičky se vždycky najdou, ať jsou to vyloučení, kterých bylo zase hodně, nebo nějaké propady ve hře, kterých už ale nebylo tolik, jako v předešlých zápasech.

Jako jste se asi snažili nepustit si do hlavy sérii porážek, stejně tak bude důležité nepřeceňovat tuto vysokou výhru, že?
Jedna výhra sezónu nedělá. Musíme pokračovat ve zlepšených výkonech a dělat výsledky. Číslo jedna pro nás zůstává dávat si pozor na vyloučení. Dneska tomu tak sice nebylo, ale jinak v extralize umí soupeři přesilovky využívat a přiklonit si zápasy na svou stranu. Když vymýtíme to a některá přečíslení, tak si myslím, že by to mohlo být lepší.

Vy osobně jste si připsal čtyři kanadské body, předvedl jste svůj nejlepší výkon v extralize?
To nevím, tohle vyplynulo ze zápasu, kdy jsme dali tři góly v přesilovce, v předchozích jsme byli rádi za jeden.


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....