Banes Motor České Budějovice
31.01.2021, Pavel Mádl

Je tady skvělá parta a já si to vážně užil, říká při odchodu Miroslav Forman

Miroslav Forman v neděli odehrál proti Mladé Boleslavi své poslední utkání v dresu Motoru. Útočník, který jihočeskému klubu přišel v polovině prosince pomoci z pražské Sparty, si vedl nad očekávání. Za České Budějovice odehrál celkem 18 utkání, ve kterých nastřádal 15 bodů, a to sedm branek a osm asistencí. V úterním zápase už jeho jméno na soupisce Motoru nenajdeme, poněvadž se vrací zpět do hlavního města.

Jak byste zhodnotil váš poslední zápas?
Ten bych radši přeskočil.

Zkuste to trochu rozvést.
Byl asi jeden z nejhorších, co jsem tady hrál. Boleslav byla ve všem lepší. Moc jsem se chtěl rozloučit výhrou a mrzí mě, že to takhle dopadlo. Ten výkon nebyl ideální. Štve mě to.

V první minutě jste trefil tyčku. Přibližte nám tu situaci.
Chyběl kousek. Nejspíše by nám to pomohlo, kdybychom šli do vedení, protože pak jsme rychle inkasovali tři góly. Boleslav byla lepší a už nás k ničemu nepustila.

Konec utkání jste trávil na trestné lavici. Nechtěl jste někomu přidat ránu?
Ano, chtěl. (smích) Bylo to ale pouze takové pošťuchování.

Jak hodnotíte angažmá v Motoru?
Skvěle. S kluky jsem se ještě neloučil, s trenéry už ano. Ještě jednou za nimi půjdu, abych jim poděkoval. Budu na to vzpomínat moc rád. Super město, a také fanoušci. Těm bych chtěl poděkovat, i když tady vlastně nebyli. Chodily mi od nich zprávy nebo jsem se je tady potkával před kabinou. Ty zprávy mě nabíjely energií, takže bych jim chtěl poděkovat, a vůbec celé této organizaci. Moc mi to tu pomohlo a užil jsem si to. Bylo to super.

Mockrát jste nevítězili. Na to jste asi ze Sparty nebyl zvyklý, že?
Nebyl a asi jsem to nikdy takto nezažil, ale je to skvělá zkušenost. Když jsem přišel, po prvním zápase jsem cítil, jak ten tým chce. Líbí se mi, jak je kabina semknutá. Musím všem poděkovat, jak mě mezi sebe přijali. Je tady super parta a já si to vážně užil. Jediné, co k tomu chybělo, bylo, abychom se při mém odchodu umístili na těch postupových příčkách do play-off, což se nestalo.

Těšíte se zpět do Sparty? Ta je jedním z adeptů na titul.
Ano. Já jsem byl druhý v Lize mistrů, jednou v play-off a pohár mi chybí. Určitě bych ho chtěl letos získat.

Máte ještě ve Spartě smlouvu, kdyby se náhodou Motor ozval?
Mám smlouvu ještě na rok, tak uvidíme, co bude. Ale jak už jsem řekl, byl jsem tady spokojený.

Už 2. března do Budějovic přijedete jako soupeř. Těšíte se o to víc?
Těším se moc. Bude to trošku specifické, protože jsem se s kluky sžil, je tady super parta a rychle mě vzali mezi sebe. Trávil jsem s nimi volný čas a troufnu si říct, že jsem si tady našel kamarády.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....