Banes Motor České Budějovice
15.01.2023, Pavel Mádl

Je na mně, abych přesvědčil všechny, že mám týmu co dát, říká Zdeněk Doležal

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V listopadu putoval na hostování do Hradce Králové. Na východě Čech se navrátivšímu útočníkovi Zdeňku Doležalovi sice nepodařilo zaznamenat bod, ale i tak angažmá hodnotí pozitivně. Proti Kladnu se tedy po více než dvou měsících objevil znovu v sestavě Motoru a byl nejednou blízko ke vstřelení gólu. Jak hodnotí nedělní utkání? A očekával tlak na jeho osobu?

Zdeňku, jaký byl návrat do Motoru?
Skvělý, výhra 6:2, výborný návrat.

Očekával jste tlak?
Ano, bylo to znát. Byl to velmi důležitý zápas, Kladno musíme nechat pod sebou v tabulce. Dali jsme rychlé dva góly. Myslím, že tlak rychle opadl.

A tlak na vás osobně?
Trochu ano. Když nám to takto půjde dále, zlobit se nebudu. Hlavní je, abychom se v tabulce odrazili výš.

U gólu na 2:0, který vstřelil Jakub Strnad s přičiněním kladenského obránce, to vypadalo, že jeho přihrávka na vás projde a vy posunete puk za čáru. Jak jste viděl tuto situaci?
Strny mi chtěl nahrát do prázdné branky, ale jejich bek si to srazil do brány. Aspoň že z toho padl gól.

V 57. minutě jste byl ke gólu mnohem blíže znovu po pasu Jakuba Strnada.
Chybělo mi více klidu na zakončení. Nedokázal jsem si to zpracovat, puk stál. Chtěl jsem to dát mezi nohy.

Jak se vám hrálo po takové době v Motoru, a ještě před vyprodanou halou?
Hrálo se mi dobře. Naše lajna začala gólem. Jako lajna i mančaft jsme obstáli, jsem spokojen.

V úterý hrajete na Spartě. Myslíte, že po odchodu trenéra Modrého dostanete více prostoru?
Takhle to neřeším. Co bylo, bylo. Nebylo to asi úplně šťastné, ale já jsem teď tady, aby se tým zvedl nahoru. Je jedno, kdo ty góly bude dávat. Musíme každý přispět nějakým dílem. Každý do toho musí dát to, co má.

V utkání jste byl vidět a tlačil jste se do šancí. Může být úterní utkání na Spartě, kde jste působil, o to větší vzpruhou k lepším výkonům?
Pro mě je každý zápas stejný. Sezona se vyvíjí tak, jak se vyvíjí, a teď jsem zase tam, kam patřím. Je na mně, abych přesvědčil všechny, že mám týmu co dát.

Jak hodnotíte své hostování v Hradci Králové?
Nemůžu to hodnotit negativně. Funguje to tam skvěle, byla skvělá parta. Co se týče bodů, nedopadlo to moc slavně. Na druhou stranu si myslím, že jsem tam odehrál výborné zápasy v Lize mistrů proti fantastickým týmům. Poznal jsem v Hradci prostředí, které mi ukázalo to, že i když jsme po většinu času hráli ve čtvrté formaci, důležití jsme byli. Teď jsem tady a chci, aby to zde běželo podobně jako tam.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....