Banes Motor České Budějovice
20.02.2022, Tomáš Kobera

Fanoušci ve větším počtu a výhra, všechno klaplo, pochvaloval si Martin Hanzl

Motor dokázal proti brněnské Kometě prodloužit sérii po sobě jdoucích domácích vítězství již na osm utkání. Jak duel s moravským celkem a zaplněné ochozy hodnotila hlavní postava budějovického úspěchu a střelec dvou branek, Martin Hanzl?

Martine, dneska to vyšlo za 3 body, jak hodnotíte utkání ze svého pohledu?
Za mě určitě super. V minulém zápase jsme přišli o skvělou sérii, ale dokázali jsme ihned odpovědět výhrou. Podle mě je hrozně důležité, že nemáme dvě prohry za sebou a můžeme pokračovat dál, třeba i udělat další pěknou sérii.

V čem jste dnes Kometu předčili? Co podle vás bylo tím klíčovým faktorem?
Měli jsme výborný začátek, doslova jsme na ně vlétli. Povedlo se nám vstřelit gól, odskočili jsme jim. Nevím přesně, v čem to bylo, šlo o takový ten zápas o jednu dvě branky, ale od nás skvěle zvládnuté utkání.

Vy jste dnes vstřelil dvě branky, jak jste viděl přímo z ledu tu svou druhou, nakonec vítěznou trefu?
Tam Stuart Percy dostal nabito na one timer a ke mně se puk nějak odrazil. Nevím, zda od brankáře, nebo jednoho z blokujících hráčů, ale střílel jsem z docela velkého úhlu a jsem rád, že to tam zapadlo.

Nemrzí vás, že jste v závěru netrefil prázdnou branku a nezkompletoval tak hattrick?
Trochu jsem si tu situaci vyčítal, protože když jsem šel na buly, tak jsem si vůbec nevšiml, že odvolali gólmana. Když se ke mně pak kotouč dostal, tak jsem ho chtěl jenom nahodit, abychom získali nějaký čas. Trošku jsem se pak proklínal, ale nevadí, alespoň nemusím dávat nic do kasy.

Na střely na branku podle oficiálních statistik 40:22 ve váš prospěch. Z tohoto pohledu se zdá, že ty 3 body jsou naprosto zasloužené, viděl jste to tak i vy?
Určitě, hodně nám k tomu pomohly přesilovky, jelikož byl soupeř mnohokrát vyloučen, takže se to nastřádalo. Celkově jsme ale byli aktivní, hodně jsme stříleli a zaslouženě vyhráli.

Mluvil jste o konci série sedmi výher v řadě. Na domácím ledě je tohle ale osmé po sobě jdoucí vítězství, tak jak vám zní tenhle fakt?
Samozřejmě skvěle, ta celková série sice skončila, ale každá někdy končí. Každopádně je pěkné, že držíme tuto a můžeme s dnešním úspěchem začít novou.

Abychom ale jenom nechválili, musíme zmínit pět nevyužitých přesilových her. Váš první gól padl sice těsně po skončení jedné z nich, ve statistikách ale bude svítit pět nepotrestaných vyloučení. Je tohle podle vás špatná vizitka z dnešního utkání?
Sám nevím, na konci vyhraného zápasu bych nechtěl tu situaci nějak kritizovat. Samozřejmě jsme měli přesilovek dost a měli bychom je využívat více, ale alespoň tu jednu branku tam tak nějak započítat můžeme.

Jak jste si užívali po třech venkovních zápasech návrat na domácí kluziště?
Bylo to skvělé i především z hlediska, že se situace trochu uvolnila a mohlo přijít více lidí. Připravili nám skvělou kulisu a všichni jsme si ten zápas užili.

Cítili jste na ledě velký rozdíl v počtu diváků oproti duelům, kdy jich mohlo dorazit jen 1000? Dnešní utkání totiž navštívilo 3435 fanoušků.
Rozhodně ano. Celou dobu jsme koukali na prázdnou tribunu a najednou tam máme fanoušky v mnohem větším počtu. Fandili, vyhrálo se, zkrátka to dneska všechno klaplo.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....