Banes Motor České Budějovice
12.12.2021, Adam Pavlíček

Dvougólový Valský: Proti Kladnu jsme chtěli za každou cenu vyhrát

Českobudějovičtí hokejisté se dočkali. Po pěti nevydařených duelech přišel domácí proti Kladnu a svěřenci Jaroslava Modrého se nakonec mohli radovat. Utkání to bylo těsné, dvěma přesnými ranami ho nakonec rozhodl Jakub Valský. Ten právě na Kladně hokejově vyrůstal. Na otázku, zda tak pro něj zápas měl o něco větší náboj, nicméně říká: "Za ta léta už tolik ani ne."

"Cenné tři body, za každou cenu jsme chtěli dnes vyhrát a teď jsme rádi, že se to povedlo," pochvaloval si před šatnou po utkání střelec vítězné branky Jakub Valský. A mimo to byl spokojený také se startem celého utkání. "Bylo super, že jsme vedli 2:0, z našeho pohledu to bylo fajn, sami jsme si to pak zdramatizovali. Mohlo to být více v klidu, než jak to nakonec dopadlo."

Sám dvougólový střelec ale bezprostředně po utkání nevěděl, co se stalo a proč se Kladno na Motor gólově dotáhlo. "Na to se budeme muset podívat, takhle těžko hodnotit. Nakonec je ale důležitý výsledek, výhry si ceníme o to víc, že přišla před reprezentační pauzou," smál se Valský.

Motor neprožíval povedené období, tabulkově si však nemůže libovat ani Kladno. "Nebylo znát, že nejsou v horních patrech tabulky. Bylo to velmi ubojované, takové je to s nimi vždy. Připomíná mi to zápas v play off."

A právě o tom, kdo postoupí do vyřazovací části a jakým způsobem, rozhodne samozřejmě umístění v tabulce. "Tu však zatím nesledujeme, řekli jsme si, že na ni nebudeme koukat. Chceme vyhrát každý zápas a v každém bodovat. Na konci se uvidí, co to hodí," pokrčil rameny.

Jakubu Valskému se střelecky dařilo. Určitě nešlo o jeho první dvoubrankový večer, nicméně se ho dočkal po dlouhé době. "Těžko říct, ale naposledy to bylo asi v Liberci, v sezoně 2016." Jako správný střelec se při své druhé brance nenechal budějovický útočník rozhodit. Byl faulován a kdyby nedošlo k proměnění akce, bylo by zřejmě nařízeno trestné střílení. Valský však napodruhé zasunul kotouč do branky a dle jeho slov si faulu ani nevšiml a o protihráči tak nevěděl. "Viděl jsem to až na kostce", říkal.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....