Banes Motor České Budějovice
10.12.2022, Michal Špírek

Důležitý zápas se slavnostním nádechem. Přijďte pomoci porazit Kometu!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V neděli odehrají České Budějovice svůj 2500. zápas v nejvyšší soutěži. Takový zápis do historie by se jistě hodilo ozdobit výhrou. V cestě ale bude stát Kometa Brno. Zápas začíná v 17:20, vstupenky pořídíte online nebo před zápasem na pokladnách Budvar arény.

Z kabiny Motoru

Motor se po třech zápasech zase vrací domů, do Budvar arény. Z venkovního tripu si přivezl povzbuzujících pět bodů za dvě výhry a je v tabulce na dostřel vyšším příčkám. Teď je ale třeba před reprezentační pauzou zvládnout duel s Kometou. S tou si Motor v domácím zářijovém utkání poradil svým dosud nejvyšším vítězstvím v sezóně. Na brněnském ledě oproti tomu vyšel střelecky naprázdno.

Prozatím už jen pro nedělní zápas je s Jihlavou dohodnuto hostování Tomáše Čachotského. Čtyřicetiletý borec prokazuje v českobudějovickém dresu své kvality, v Třinci byl jednou ze stěžejních postav zápasu. V 15 zápasech v Motoru si připsal šest bodů (4+2).

V Třinci si náramně rozuměl s parťáky Lukášem Pechem a Milanem Gulašem. Pech se drží v kanadském bodování extraligy na jedenáctém místě, Gulaš je s dvaceti body devatenáctý. Mezi obránci je v top desítce nejproduktivnějších beků Jan Štencel. Aktuální zprávy z týmu jsme přinesli v tomto článku.

O přestávce bude Budvar aréna tleskat bývalému českobudějovickému obránci Stanislavu Jasečkovi, který v týdnu oslavil padesáté narozeniny.

Zápas s Kometou bude vysílat v přímém přenosu Česká televize na programu ČT Sport.

Sestava Motoru z posledního zápasu:

Hrachovina – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Hovorka, Plášil, Gazda – Strnad, Hanzl, Gulaš (C) – Dzierkals, Pech (A), Valský – Čachotský, M. Toman, Přikryl – Tomeček, Vopelka, Karabáček.

O soupeři - HC KOMETA BRNO

Kometa zažívá velký útlum, z posledních osmi zápasů vyhrála jen jednou, a to ještě na nájezdy. V prosinci ještě nezískala ani bod a motoráci chtějí zapracovat na tom, aby u toho zůstalo i po neděli. Po říjnové brněnské krasojízdě (devět výher z deseti duelů) jsou současné výsledky pro brněnské příznivce studenou sprchou. Nepomohl ani přesun bosse klubu Libora Zábranského mezi kouče na střídačku.

Kometa se může spolehnout na útočníka Petra Holíka, pátého nejproduktivnějšího muže extraligy. Holík tak prokázal, že dokáže bodovat i bez Petera Muellera. Střelecky se daří Luboši Horkému, více než deset bodů nasbírala ještě trojice Zbořil, Koblížek a Flek. V bráně má Brno k dispozici Dominika Furcha a Marka Čiliaka. V obraně Kometa spoléhá na Tomáše Kundrátka, ten ale v pátečním zápase nenastoupil.

Českobudějovičtí se musí mít na pozoru před brněnskou přesilovkou, která je druhá nejlepší v soutěži.

Sestava Komety z posledního zápasu:
Furch – Ščotka, Ďaloga, Kučeřík, Hrbas, Gulaši (A), Holland, Němec – Flek, Holík, Horký (A) – Kollár, Strömberg, Koblížek – Zaťovič (C), Zbořil, Šalé – Dufek, Süss, Kratochvíl.

Vzájemné zápasy v sezóně

2. kolo Motor - Kometa 6:2
15. kolo Kometa - Motor 3:0

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....