Banes Motor České Budějovice
06.02.2021, Filip Kortus

Draft do NHL? Obrovská motivace, říká posila juniorky Oskar Haas

Mládež Motoru ulovila do svých řad parádní posilu. Juniorský tým posílil sedmnáctiletý útočník Oskar Haas, který do Českých Budějovic přišel z Mladé Boleslavi. Mladý forvard nechyběl v posledních předpokladech pro draft do NHL a pevně věří, že se nakonec probojuje do konečné nominace na letošní mistrovství světa osmnáctiletých.

Jak došlo k přesunu do Českých Budějovic?
V Mladé Boleslavi jsem začal cítit, že bych potřeboval změnu. Nakonec jsem se rozhodl pro Motor, což beru jako dobrý krok.

Už jste se za dobu, co jste v Budějovicích, poznal s týmem?
I když nemáme možnost společných tréninků, tak jsme se vzájemně poznali a musím říct, že máme velice dobrou partu. Na jihu Čech jsem už více než dva měsíce a líbí se mi tady. Ještě jsem neměl tolik času a prostoru poznat město, ale to přijde.

Nebyl jste se ve volném čase podívat na jiná místa v kraji?
Navštívil jsem Hlubokou, kde jsme měli pár tréninků a výhled na zámek byl opravdu pěkný. Když to šlo, tak jsme trénovali i v Krumlově, kam jsem se taky podíval. Velice hezká místa.

Ačkoliv nemůžete trénovat na ledě, je vidět, že máte velice náročný program.
Trenéři se snaží, abychom byli v co největším zápřahu. Je to opravdu náročné, hodně běháme, což se nám rozhodně neztratí.

Nadále věříte, že se ještě letošní ročník juniorské soutěže rozjede?
Nic jiného nám nezbývá. (úsměv)

Objevil jste se v předpokladech pro draft do NHL. Bylo to poprvé, co jste v nich figuroval?
Ano. V říjnu byly první a teď jsem se objevil ve druhých, co byly zveřejněny. Potěšilo mě to, ale není to nic, co bude mít na draft zásadní vliv. Každopádně je to obrovská motivace do další práce.

S některými týmy z NHL jste v kontaktu?
Jeden zástupce z týmu se na mě byl podívat, takže trochu ve spojení jsme. Ale nic vážného.

Největším cílem do další práce je pro vás účast na mistrovství světa osmnáctiletých?
Je to bezesporu velká motivace, uvidíme, jak to dopadne. Je škoda, že se nehraje, takže se nemohu ukázat. Ovšem to je pro všechny stejné.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....