Banes Motor České Budějovice
14.02.2021, Michal Špírek

Deset zápasů do konce základní části. V pondělí Motor vyzve Kometu

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V pondělí v 17:30 začne v Budvar aréně utkání Motoru s Kometou Brno. S tou zatím českobudějovický celek třikrát prohrál, jak se mu povede po reprezentační přestávce? Utkání můžete sledovat prostřednictvím streamu na Hokejce zde, popřípadě textový komentář najdete tady.

HC KOMETA BRNO

Tým Komety prochází vleklou krizí, která se projevila už sedmi porážkami v řadě na domácím ledě. Brno je pevně usazeno v druhé polovině tabulky a zůstává tak za předsezónními očekáváními. Ta byla třeba vzhledem k přítomnosti hvězdných útočníků v kádru bezesporu vyšší než dosavadní umístění na deváté příčce, stejně bodů navíc mají i desátý Litvínov a jedenácté Vítkovice. Přitom výkony pětice forvardů nejsou špatné - Schneider, Klepiš, Zaťovič, Holík a zvláště Peter Mueller (třetí muž extraligové produktivity, druhý nejlepší střelec) dokážou sbírat kanadské body. Jenomže za nimi zeje v produktivitě útočníků obrovská díra a na lepší týmové umístění to nestačí. Objevem sezóny je v obraně navrátilec ze zámoří a čerstvý reprezentant Filip Král (5+12), dobrá čísla má i posila Petr Zámorský (11 bodů v 16 zápasech). K největším tvrďákům nejvyšší soutěže patří Michal Gulaši.

Ze tří vzájemných zápasů sezóny s Motorem mají Brněnští pozitivní bilanci - ztratili jen bod. Českobudějovičtí totiž dotáhli do prodloužení říjnové střetnutí, po nájezdech ale padli 3:4. Na prosincové utkání nevzpomínají motoráci v dobrém - z Brna si odvezli výprask 4:10. V nedávném domácím zápase 42. kola pak Prospalovi svěřenci padli 2:4. Na Motor má spadeno hlavně Peter Mueller, který proti Budějovicím nastřádal už devět kanadských bodů, a také Petr Holík (sedm bodů).

Sestava Komety ze zápasu s Hradcem (9. 2.)

Jekel – Svozil, Zámorský, Kučeřík, Holland, Gulaši, Mlčák, Barinka – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Schneider, V. Němec, Klepiš (A) – Plášek, Süss, Vincour – Valský, Kusko, Bondra.

Z TÁBORA MOTORU

Jihočeši nahánějí předposlední Zlín, který má deset kol před koncem navrch o šest bodů. Proti Kometě si budou muset zvlášť dávat na vyloučení, protože hra v početní výhodě patří mezi domény týmu Libora Zábranského. Ostatně o tom se Budějovice samy přesvědčily ve vzájemných zápasech - Brno využilo proti Motoru sedm přesilovek!

Sestava Motoru ze zápasu s Pardubicemi (9. 2.)

Strmeň – Vydarený, Kubíček, Lytvynov, Plášil, Štencel, Slováček – Jonák, D. Voženílek, Holec – Karabáček, R. Přikryl, Z. Doležal – Beránek, Toman, Ville – M. Novák, Gilbert, Alderson.

Předzápasové okénko asistenta trenéra Aleše Tottera

"Předchozí zápasy s Kometou nám ukázaly, že je to hratelný soupeř. V posledním vzájemném zápase hrály oba týmy špatně, po vyrovnání na 1:1 jsme utkání nezvládli. Kometa není v pohodě a my ji chceme poprvé v sezóně porazit za tři body. Kometa má v sezóně jedny z nejlepších přesilovek, ukázala to i minule proti nám, kdy si počkala na svou příležitost, budeme na jejich přesilovky reagovat. Bude to o disciplíně, Kometa má ve přesilovkových formacích rozdílové hráče, ještě tu sestavu vyšperkovali o Zámorského. Všichni naši zbývající hráči jsou zdraví, do utkání tak půjde šest obránců a třináct útočníků včetně uzdraveného Pavla Nováka. Máme před sebou deset zápasů, které věříme, že odehrajeme se ctí a vyhrajeme jich co nejvíce."


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....