Banes Motor České Budějovice
18.01.2024, Václav Plachta

Další náročný duel čeká Motor v dalekém Třinci

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Českobudějovický Motor pokračuje ve svém venkovním tažení, a po utkání v Plzni nastoupí svěřenci Ladislava Čiháka v rámci sedmatřicátého kola v Třinci proti nebezpečným Ocelářům. Start utkání je ve WERK aréně naplánován na páteční 17:00.

O soupeři – HC Oceláři Třinec

Oceláři i v letošním ročníku předvádějí, proč patří mezi ty nejlepší týmy extraligového kolbiště v posledních letech. Aktuálně se Třinec nachází na třetí pozici, na které mají svěřenci Zdeňka Motáka pětibodový náskok před čtvrtým Litvínovem. V posledním utkání si navíc Třinec poradil i s těžkým úkolem, když musel otáčet nepříznivý stav utkání na ledě kladenských Rytířů. Konečné vítězství 5:3 nakonec zajistila tříbodová dvojice Richard Pánik s Davidem Kurovským.

Bodování týmu nadále vede zkušený Martin Růžička, který si v zápase proti Kladnu připsal jednu asistenci a aktuálně je tak třetí muž bodování extraligy na šestatřiceti bodech. Druhým hráčem, který dosáhl na hranici třiceti bodů, je Andrej Nestrašil, jenž v nedělním duelu ale nebodoval. Nejlepší trojici uzavírá poslední muž elitní formace Ocelářů a bývalý českobudějovický hráč Daniel Voženílek. Vytáhlý útočník má na svém kontě již osmadvacet bodů. V brankovišti vládne dvaatřicetiletý Marek Mazanec, jehož skvělá čísla dokládá i pětkrát získané ocenění pro nejlepšího hráče utkání v dresu Ocelářů. Spolehlivý byl i ve svých třinácti odehraných duelech Ondřej Kacetl, který se objevil jako startovací brankář v posledních pěti utkáních.

Nálepku extraligové elity potvrzují Oceláři i v týmových statistikách. V početních výhodách patří Třinci třetí pozice a v oslabení dokonce stupínek výš. Zajímavostí je, že Třinec je jediným extraligovým týmem, který doposud neinkasoval ve vlastní přesilové hře a zároveň nedokázal skórovat ve vlastním oslabení.

Sestava Ocelářův posledním utkání s Kladnem:

Kacetl (Mazanec) – Smith, Polášek, Nedomlel, Kundrátek, J. Jeřábek, Adámek – Voženílek, Nestrašil, M. Růžička (A) – Pánik, Vrána (C), Kurovský – M. Roman, Sikora, Hrehorčák – Dravecký (A), Čacho, Walega.

Banes Motor

Českobudějovický Motor zaznamenal ve středeční dohrávce proti plzeňské Škodovce těsnou porážku 3:4. Svěřenci Ladislava Čiháka se tedy pokusí získat první body na svém třízápasovém venkovním tripu právě v Třinci, kam Motor dorazí o den dříve. „Jet do Třince v den zápasu je hodně těžké. Je to nejdál. Musíme zregenerovat," hodnotil toto rozhodnutí Jan Ordoš v rozhovoru pro klubový web, zde.

V Plzni bodově excelovala elitní formace ve složení Jan Ordoš – Jáchym Kondelík – Milan Gulaš, která nasbírala dohromady pět bodů. Celkově vede bodování týmu kapitán týmu Milan Gulaš, jenž má dvoubodový náskok na své zmíněné spoluhráče z formace. O jeden ze tří gólů do plzeňské sítě se postaral i Jakub Valský. Pětatřicetiletý útočník si sebou veze do Třince parádní formu, když v posledních pěti duelech zaznamenal tři góly a dvě asistence, a od 25. kola nebodoval pouze ve třech z třinácti utkání.

Motor zaznamenal pozitivum i v týmových statistikách. Všechny tři nabídnuté přesilovky proti Škodovce dokázali Jihočeši využít, čímž se posunuli na hranici nejen dvaceti přesilovkových gólů, ale také na 18% úspěšnost. V početních nevýhodách zůstává Motor mezi nejlepšími týmy v extralize. To platí i například v úspěšnosti na vhazování, kde svěřencům Ladislava Čiháka patří čtvrté místo.

Sestava Motoru v posledním zápase proti Kometě:

Hrachovina (Strmeň) – Pýcha, Štencel, Kachyňa, Hovorka, Doudera (A), Vráblík, Gulaši – Ordoš, Kondelík, Gulaš (C) – M. Beránek, F. Přikryl, Kubík (A) – D. Simon, Hanzl, Valský – Chlubna, Toman, Koláček.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....