Banes Motor České Budějovice
18.01.2024, Pavel Mádl

Jan Ordoš po Plzni: Od takových přesilovek se můžeme odpíchnout

PLZEŇ — V Plzni jeho tým podlehl západočeskému celku 3:4. Navzdory tomu využil všechny tři nabídnuté přesilové hry. Dvěma góly se do kanadského bodování zapsal útočník Motoru Jan Ordoš, který tak v sezoně zatím zaznamenal dvanáct přesných zásahů. U dalších deseti přispěl asistencí. Jihočeši v sezoně patří k nejlepším týmům v počtu vstřelených branek v oslabení. Budějovičtí jich vstřelili osm a právě Ordoš se podílel na pěti z nich (3+2).

Honzo, prohra o gól a znovu špatný začátek z vaší strany. Čím si to vysvětlujete?
Nevím. Trenéři nás upozorňovali, že Plzeň má dobré první třetiny, a že my musíme zlepšit vstup do zápasu. Bohužel jsme to nechytli. První třetina určila ráz utkání, od půlky zápasu jsme byli lepším týmem, ale hokej se hraje šedesát minut.

Využili jste všechny tři přesilovky, tak aspoň nějaké pozitivum?
Určitě. V minulých zápasech jsme těch přesilovek moc neměli. Řekli jsme si, že je nemáme tak špatné, ale potřebovali jsme trochu štěstí, nějaký šťastný odraz. Nyní jsme přesilovky zahráli dobře a měli jsme to stoprocentní úspěšnost, takže od toho se můžeme odpíchnout do dalších zápasů.

Jáchym Kondelík vám přihrál na vaše dvě branky. Je on tím stěžejním článkem při početních výhodách?
Každý hráč je na přesilovce důležitý. Povedlo se nám tam sehrát vzorce, které máme. První gól byl po buly a trochu šťastný, ale počítá se. Jak jsem řekl, každý hráč je důležitý, ale Kondel hraje výborně.

Snížili jste sekundu před koncem druhé třetiny na rozdíl jedné branky, na 3:4. Nabudilo vás to na posledních dvacet minut? Co jste si řekli?
Že jsme zpátky v zápase, což je důležité. Měli jsme ve třetí třetině nějaké šance, bohužel to tam nepadlo. Plzeň odehrála dobrou třetí třetinu, ale my jsme si s tím měli poradit. Je škoda, že jsme to nedotáhli, protože ty body by byly hodně cenné. Rozhodla první třetina.

Plzeňský obránce Michal Houdek se snažil hodně vašich hráčů rozhodit. Při podávání rukou jste si něco vyjasňovali.
Ano, se Štenclíkem tam něco bylo. Nevím, jestli tam byl nějaký zákrok. Při powerplay tam bylo několik zákroků. O tom se nechci moc bavit.

Vstřelil jste dvě branky v přesilovce. V oslabení jste jako tým vstřelili osm branek v početních nevýhodách a vy osobně máte bilanci 3+2. Čím to je, že vám tato disciplína tak svědčí?
Proti Varům se nám to s Příkrou povedlo. Předtím jsem delší dobu v oslabení nebodoval, takže bych to nijak nepřeceňoval. Když cítím, že ta příležitost je, zaútočím. Prvotní je nedostat gól, což se nám proti Plzni bohužel nepovedlo. Uvidíme, jak to bude v dalších zápasech. Je to zajímavá statistika, ale neřeším ji.

V pátek vás čeká utkání v Třinci, kam pojedete den předem. Je výhodou, když vyrážíte o den dřív?
Je, protože jet do Třince ve den zápasu je hodně těžké. Je to nejdál. Musíme zregenerovat. V neděli jedeme na Kladno, takže nic lehkého nás nečeká. Musíme se na to připravit a rozebrat si zápas proti Plzni, abychom jeli do Třince s čistou hlavou, podat tam co nejlepší výkon a zkusit urvat vítězství.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....