Banes Motor České Budějovice
27.05.2023, Michal Špírek, foto Jan Škrle

Chtěl jsem, aby si kluci pořádně hrábli, komentuje soustředění kondiční kouč

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Banes Motor absolvoval čtyřdenní soustředění ve Frymburku. Trenérský tým v čele s kondičním koučem Josefem Žáčkem si tam pro své svěřence přichystal velmi náročný program.

Protože suchá příprava Motoru probíhá především v prostředí zázemí Budvar arény už od poloviny dubna, hráči rádi přivítali změnu, kterou pro ně soustředění u Lipna znamenalo. Od pondělí se tak ve Frymburku sešel kompletní tým kromě Branta Harrise, který se zatím individuálně připravuje v zámoří, v zahraničí se také prozatím sám připravuje další forvard Jakub Valský a delší volno po náročné sezóně čerpá Milan Doudera. Lukáš Pech si natáhl na soustředění sval, což by ho ale nemělo v přípravě limitovat delší dobu a brzy by měl být zase fit.

"Soustředění bylo naplánováno proto, aby trochu vybočilo z dvouměsíční rutiny, kterou máme na zimáku, kde se zaměřujeme jak na sílu, tak kondici. Vyšlo nám to na konec první fáze přípravy," říká kondiční trenér Motoru Josef Žáček. "Soustředili jsme se hlavně na kondici. Myslím, že jsme to do kluků nacpali, bylo to extrémně náročné. Jsem s klukama velice spokojený, chtěl jsem, aby si hrábli úplně mimo komfortní zónu, což si myslím, že se povedlo. Teď z toho v dalších týdnech budeme těžit," těší Žáčka.

Soustředění provázelo příznivé počasí, všechny naplánované tréninky tak mohly probíhat venku s využitím náčiní, které si přivezli motoráci s sebou. A že si kustodi pořádně mákli! Jen potřebného závaží pro cvičení bylo 400 kilo, k tomu deset os na závaží a množství dalších a dalších tréninkových pomůcek a náčiní.

V pondělí se po třídenním volnu rozjede další fáze letní přípravy. A že regenerace byla po soustředění potřebná. "Soustředění hodnotím velice pozitivně. Byl jsem rád, že kluky vidím v tom nejhorším, v situaci, kdy už nemůžou. Jak reagují, jak se chovají. I to byl jeden z cílů," hlásí kondiční kouč. Ten mohl být společně s trenéry Čihákem a Hanzlíkem příjemně překvapen z průběžných hráčských testů jejich fyzické připravenosti. "Zatím vše probíhá dobře, první měření, které jsme měli na soustředění, dopadlo velmi pozitivně. Objevili se hráči, kteří od začátku přípravy nabrali až čtyři a půl kila svalové hmoty, což jsou neskutečná, nadstandardní čísla. A já doufám, že za ten měsíc, co máme v suché přípravě před sebou, to ještě někam posuneme," zdůrazňuje Žáček.

FOTOGALERIE ZE SOUSTŘEDĚNÍ ZDE

ČTĚTE TAKÉ:

Kondiční trenér Josef Žáček: Chci, aby se kluci cítili dobře


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....