Banes Motor České Budějovice
20.05.2021, Petra Bicková

Chci být platný pro tým, hlásí posila Jan Piskáček

Osm sezon působil ve Spartě, kde nosil i kapitánské céčko. Jednatřicetiletý Jan Piskáček je nyní připraven hájit barvy Motoru. Jak se těší na další spolupráci s Lukášem Pechem a co mu o Motoru prozradil Miroslav Forman?

Vaše jméno ve výčtu posil pro příští sezonu fanoušky Motoru možná trochu překvapilo, samozřejmě příjemně. Jak se přestup upekl? S nadsázkou, nevolal vám také Milan Gulaš?
U mě to byla trošku náhoda. Já si myslím, že o tom nikdo nevěděl, ani Guli. Celé se to upeklo během čtrnácti dnů.

Mluvil jste o Motoru s Miroslavem Formanem? Co jste se od něho dozvěděl?
S Mírou jsme dobří kamarádi, známe se hodně dlouho. Ptal jsem se ho spíš informativně, jak to tady chodí, jaké to tu je. Míra mi říkal, že Motor je super klub se super lidmi, kteří to chtějí dělat dobře.

Ve Spartě jste působil osm sezon. Byl jste důležitým článkem sestavy, nosil jste také kapitánské céčko. Asi se vám neodcházelo lehce.
Je to tak, jak to je. Tohle život přináší. Ve Spartě jsem působil nějakou část života, mám tam spoustu kamarádů. Příjemné to není, ale život jde dál a já se těším na novou výzvu, na nové lidi, které rád poznám a uvidíme, jak to bude fungovat.

Těšíte se, že opět budete hrát s Lukášem Pechem?
Ano, Lukáš je super kluk a také super do kabiny, nezkazí žádnou srandu. Známe se osm let a bude určitě přínosem pro všechny.

Byl pro vás Lukáš Pech jedním z důvodů, proč jste se rozhodl jít do Motoru nebo pro vás nehrál v rozhodování žádnou roli?
Těžko říct. Volali jsme si a bavili jsme se o tom, že jsem dostal nabídku jít sem, Lukáš říkal, že by bylo super hrát zase spolu a pokračovat dál. Ale že bych se vyloženě upínal na to, abych hrál s Pecháčkem a kvůli tomu jsem se rozhodl pro Motor, to asi ne.

Už jste se zapojil do přípravy na novou sezonu. Jaké jsou vaše dojmy?
Jsou tady super kluci, všichni jsou v pohodě a já doufám, že to tak zůstane.

Jak se vám líbí město České Budějovice?
Něco málo jsem projel. Náměstí, okolí haly a Stromovku, to vše jsem stihl projít. Ve Stromovce jsme byli běhat. Je to krásné město.

Co od angažování v Motoru očekáváte?
Co očekávám? Nikdy jsem neměl rád, když se prohrávalo. Chci být platný pro tým, chci ukázat, co jsem se naučil někde jinde.

Máte rodinu, se kterou se budete přesouvat na jih Čech. Je to příjemná změna či to bude pro rodinu těžké?
S rodinou takový přesun zažíváme poprvé, jsou to starosti. Najít školu, školku, ještě nemáme ani byt, takže věcí na zařizování máme ještě hodně.

Vy jste minulou sezonu nedohrál celou. Stálo za tím zranění? Cítíte se už dobře?
Ano, zranění za tím bylo, takové docela nešťastné. Dostal jsem pukem do kotníku, který mi otekl a dva týdny jsem nemohl pořádně chodit. Přesto jsem pak začal hrát a bohužel se mi udělala trombóza v lýtku a musel jsem si dát nucenou pauzu. Ale teď už jsem stoprocentně zdráv.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....