Banes Motor České Budějovice
03.12.2022, Pavel Mádl

Bylo to pro mě těžké. Ještě před pár dny jsem pracoval na stavbě, říká Karel Plášil

KLADNO — Po necelých dvou letech znovu oblékl dres Motoru. A to hlavně proto, že se Motor potýká s marodkou. Obránce Karel Plášil nastoupil na Kladně v obranné dvojici s Danielem Gazdou a do listiny statistik se zapsal už v první minutě u gólu Milana Gulaše.

Po necelých dvou letech jste se vrátil do Motoru. Jak hodnotíte zápas po týmové a osobní stránce?
Bylo to pro mě těžké. Já jsem ještě před pár dny pracoval na stavbě a hned jsem naskočil do extraligového zápasu, takže jsem se snažil hrát co nejjednodušeji, abych neudělal nějakou chybu. Jsem moc rád, že se po dlouhé době konečně podařilo vyhrát venku.

Byl to skvělý start. U gólu v první minutě máte asistenci.
To bych řekl, že snový. (úsměv) Jsem rád, že nám to tam takto napadalo hned na začátku zápasu. Moc nám to pomohlo.

Po snížení Kladna na 3:1 jste hráli oslabení, které jste přečkali. Byla to ta pasáž, která zlomila utkání v náš prospěch?
Určitě, to oslabení bylo těžké, protože kdyby snížili na 3:2, bylo by to těžké udržet a neinkasovat. My jsme poté ihned zvýšili na 4:1, takže to nás uklidnilo. Napadalo nám to tam a výsledek 6:1 je parádní.

Za stavu 3:1 vznikla před Janem Strmeněm mela, což byla jedna z nejvíce nervózních částí utkání, kdy se Kladno snažilo o zdramatizování.
Moc nevím, jak to vzniklo. Bylo to nejspíše kvůli důrazu před bránou a my musíme bránit brankáře.

V Motoru máte střídavé starty. Nastoupíte v neděli v Plzni?
Předběžně jsme domluveni na dva zápasy a uvidí se. Ale předpokládám, že se tak stane. Je tady marodka, takže mě požádali, jestli bych klukům nepomohl, jsem za to moc rád.

Když jste po minulé sezoně opouštěl Vítkovice a putoval do Tábora, pomýšlel jste na to, že byste si ještě zahrál extraligu?
Já jsem z rodinných důvodů musel být doma a s Motorem jsme se nedomluvili, takže pro mě nejblíže byl Tábor, tak jsem šel tam.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice