Banes Motor České Budějovice
21.12.2022, Pavel Mádl

Byl jsem trochu nervózní, jak jsem dlouho nehrál, říká navrátilec Stuart Percy

MLADÁ BOLESLAV — Tři měsíce a čtyři dny. Takovou dobu se budějovický kádr musel obejít bez svého klíčového obránce Stuarta Percyho, který si přivodil zranění už v prvním utkání ročníku na ledě Třince. V utkání v Mladé Boleslavi se kanadský bek se zkušenostmi z NHL objevil v sestavě a zapsal si premiérový bod v podobě asistence u jediného gólu Jihočechů. Bohužel ale prohře 1:2 nezabránil.

Odehrál jste teprve druhé utkání v sezoně, a to po hodně dlouhé pauze. Jak jste se cítil na ledě?
Cítil jsem se velmi dobře. Trénoval jsem a jsem rád, že jsem se dal dohromady. Teď se chci připravit na čtvrteční zápas.

Nebyl jste trochu nervózní, když jste tak dlouho nehrál?
Možná trochu ano, byl to adrenalin. Jsem vždy rád, když můžu hrát. Doufám, že se brzo dočkáme výhry.

Jak jste byl spokojen se svým výkonem? Zaznamenal jste asistenci.
Ano, za tu jsem rád. Vítězný gól jde ale za mnou. Nezvládl jsme zabránit bekhendovému zakončení. Je těžké na to nemyslet. Musím se do toho ještě více dostat. Doufám, že začneme střílet více gólů.

Jak to vypadá s vaším zápěstím? Už je to v pořádku? Nebojíte se, že by se zranění mohlo obnovit?
Nebojím. Je to naprosto v pořádku a drží to. Vždy, když mám volno, mám rehabilitace.

Kolik tréninků na ledě jste absolvoval před utkáním v Boleslavi?
Čtyři, nebo pět. Teď jsme měli pauzu, takže to bylo příjemné.

V zápase proti Boleslavi jste měli hodně propadů v obraně. Mnohokrát se soupeř dostával do přečíslení dva na jednoho. Čím si to vysvětlujete?
Oni byli rychlí, všude byli dřív. Nahodili puk a hned za ním jeli, to bylo důležité. Musíme se zlepšit a lépe bránit, abychom usnadnili práci našemu brankáři. Byli lepší, přebruslili nás a z toho si tvořili šance. V NHL se také takto hraje, hráči se taky často ocitnou v přečíslení. Brankář nás držel nad vodou.

Vítězný gól jsme inkasovali při vlastní přesilovce. Bylo to v tu nejhorší možnou chvíli. Souhlasíte?
Ano. Vyrovnali jsme a hned poté jsme zase dostali gól. Hráč se rychle s pukem otočil a skvěle zakončil bekhendem. Takové střely bekhendem se vždy těžce předvídají. Příště musím Hráškovi více pomoct.

Boleslav prosila o odložení zápasu kvůli rozsáhlé marodce. Nemohlo přijít z vaší strany menší podcenění?
To si nemyslím. My jsme se snažili soustředit na hru, o tom to je.

Ve čtvrtek proti Litvínovu se poprvé v sezoně představíte v Budvar aréně před fanoušky. Utkání odehrajete ve vánočních dresech. Jak se na to těšíte?
Ano, na to se moc těším. To i proto, že minulý rok jsem vánoční utkání neodehrál. Bude hezké si po takové době znovu zahrát doma, když vezmu v potaz, že jsem naposledy v Budějovicích hrál na jaře v play-off. Jsem moc rád, že budu hrát opět před budějovickými fanoušky. Určitě bude skvělá atmosféra jako vždy.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....