Banes Motor České Budějovice
14.02.2022, Pavel Mádl

Boj o sedmou výhru v řadě svede Motor v Karlových Varech

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Motor po vítězství v Litvínově míří v úterý do Karlových Varů. Jihočeši vyhráli šestkrát v řadě a sedmé vítězství budou chtít uzmout právě v lázeňském městě. Připíší si vítězství i nyní? Úvodní buly bude vhozeno v 17:30.

O soupeři - HC Energie Karlovy Vary

Kádr z lázeňského města čeká ještě perný závěr sezóny, aby se udržel ve dvanáctce postupujících do play-off. Před soubojem s Českými Budějovicemi mu patří jedenáctá příčka v tabulce se ziskem 60 bodů. Ale pozor si musí Vary dávat i na dotahující se Kladno, nacházející se na čtrnácté pozici, která znamená účast v baráži. To má 54 bodů a rozdíl mezi těmito dvěma celky tak není markantní. Při pohledu na posledních pět utkání energetiků vidíme sedm bodů za jednu výhru a prohru v nastaveném čase a také zisk jednoho bodu za porážku po nájezdech. V posledním zápase, kteří Karlovarští sehráli v neděli na svém ledě proti zlínským Beranům, zvítězili jasně v poměru 5:1.

Energie má ve svém týmu jedno z důležitých jmen - Jakub Flek. Tento šikovný, rychlý a mrštný útočník navazuje na své výkony z minulé sezóny a je jedním z nejdůležitějších článků týmu (15+17). První místo v produktivitě mu ale nepatří. Žezlo mezi energetiky má kapitán Tomáš Vondráček se 34 body (19+15).

Sestava z posledního zápasu: Habal – Pulpán (A), T. Havlín, Dlapa, Parkkonen, D. Mikyska, Weinhold, Tureček – T. Rachůnek (A), T. Mikúš, Koblasa – Kulich, Hladonik, Vondráček (C) – O. Beránek, Černoch, Kohout – Redlich, Jiskra, Osmík.

Z kabiny Motoru

Motor prožívá nejspíše nejúspěšnější období sezony. V posledních šesti zápasech slavil pokaždé vítězství a navzdory marodce obírá soupeře o body. Do posledních utkání kvůli zranění nezasáhli Milan Gulaš a Dominik Hrachovina, Jiří Novotný by se měl k týmu připojit až po utkání ve Varech, kvůli zranění v horní části těla nezasáhl do posledního vítězného duelu v Litvínově ani Martin Hanzl. Duel v Karlových Varech je pro Jihočechy prostředním z třízápasového tripu. S karlovarskou Energií mají na kontě po jedné výhře a prohře. V říjnovém duelu na ledě energetiků zvítězili 5:3. V listopadovém klání v Budvar aréně odcházeli s porážkou 2:5, kdy ve třetí třetině sejmul Budějovické svým hattrickem v oslabení Tomáš Vondráček.

Ten, kdo má největší podíl na získaných bodech dle statistik, je bezpochyby útočník Lukáš Pech, jenž nasbíral už 51 bodů (19+32). V kanadském bodování celé soutěže se nachází na třetím místě.

Sestava z minulého utkání: Strmeň – Piskáček (A), Percy, Bindulis, Šenkeřík, Vráblík, Štencel, Bučko – Valský, Pech (A), D. Voženílek – Chlubna, Koláček, Vondrka (C) – Karabáček, Holec, M. Beránek – J. Ondráček, Abdul, Štich.

Vzájemné zápasy:
12. kolo: Karlovy Vary vs. České Budějovice 3:5
Zápas se pro Jihočechy na západě Čech vyvíjel skvěle, když po první třetině byl ve vedení 3:0. Domácí sice dokázali snížit na rozdíl jediné branky, ale Motor svému soupeři znovu odskočil a v poslední části ještě vedení pojistil a zvítězil 5:3.

27. kolo: České Budějovice vs. Karlovy Vary 2:5
Motor se v druhém vzájemném střetnutí sezony musel smířit s porážkou. Srazila ho špatná produktivita. To, co o třech bodech jejich soupeře rozhodlo, byl hattrick karlovarského kapitána Tomáše Vondráčka, který všechny tři zásahy zaznamenal v oslabení.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....