Banes Motor České Budějovice
03.12.2019, Filip Kortus

Poprvé na led nováčka, Motor ve středu čeká Sokolov

Už pouze dvě kola zbývají odehrát do konce první fáze sezony. Naposledy v základní části na kluzišti soupeře se Motor představí ve středu, kdy bude hrát od 18:00 na ledě Sokolova. Vzhledem k tabulkovému postavení obou týmů je velice pravděpodobné, že se jedná o poslední vzájemné utkání v této sezoně. Přímý přenos bude k dispozici na hokejka TV a rovněž textový přenos bude připraven.

HC Baník Sokolov

Nováček soutěže svými výsledky v přípravě budil respekt. Ale v rozjetém ročníku Chance ligy zatím zůstává daleko za očekáváním. Krčí se na předposlední příčce tabulky se ziskem pouhých patnácti bodů. To je pro svěřence Karla Mlejnka velké zklamání a dvě kola před koncem základní části je pochopitelně jisté, že Baník bude hrát skupinu pro horší polovinu tabulky.

V posledním kole předvedli Západočeši další zajímavou bitvu s jihlavskou Duklou. Po dvou třetinách prohrávali už 1:4, ale za deset minut třetí třetiny dokázali srovnat. Jenže soupeř se rychle oklepal a stejně jako v prvním podobně divokém měření sil urval výhru.

V úvodním vzájemném utkání s Motorem podal Baník sympatický výkon, ale na body nedosáhl. Po první třetině byl nerozhodný stav, ovšem na dvě trefy Lukáše Endála a vítěznou branku Karla Plášila už hosté nedokázali zareagovat.

Sestava Sokolova z posledního utkání proti Jihlavě:

Haas – Přindiš, Vodička, A. Rulík, Kadeřávek, Šafář, Pařízek, Michálek – Kovařík, M. Zadražil, Švec – Vracovský, Kverka, Osmík – T. Rohan, Vrána, Křemen – Křehlík, Kuběna.

29. kolo

HC Baník Sokolov

ČEZ Motor České Budějovice

středa 4. prosince 2019, 18:00, Zimní stadion Sokolov

Z města pod Černou věží

Jasnému lídrovi Chance ligy se daří. Bodoval v posledních jednadvaceti kolech, z nichž prohrál pouze dvakrát! Svěřenci Václava Prospala jsou v opravdu dobrém rozpoložení, což v poslední době pocítil Havířov, Frýdek-Místek nebo Vsetín. Poslední ligové utkání proti slezskému AZetu přineslo napínavou bitvu, kterou rozhodovala až třetí třetina. V ní se zaskvěl především Zdeněk Doležal a vystřelil svému týmu další výhru. Jihočeši jsou suverénně nejlepší i v počtu vstřelených branek, na svém kontě jich mají už 129.

Sestava Motoru z posledního utkání proti Havířovu:

Strmeň – Vydarený, Suchánek, Pýcha, Plášil, Lytvynov, Allen – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák, Kloz, Gilbert – Karabáček, Přikryl, Doležal – Babka, Prokeš, Veselý – Beránek.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Sokolov je organizované mužstvo se silovými hráči, ve středu bude důležité, abychom vyhrávali osobní souboje a proměňovali šance. Nesmíme jako naposledy prospat dvě třetiny zápasu. Zápasy se nám sice daří otáčet, ale někdy se nám to může vymstít. Pro soupeře to bude jeden z největších zápasů sezony, rozhodně dorazí plno fanoušků. Naposledy dokázali dotáhnout tříbrankovou ztrátu v Jihlavě, přestože neuhráli ani bod. I když se to podle tabulkového postavení nezdá, tak nás čeká těžký zápas. Musíme k tomu přistoupit maximálně koncentrovaně."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....