Banes Motor České Budějovice
01.12.2019, Marek Baloun

Základní část finišuje, v pondělí přijede AZ Havířov

Do konce první fáze zbývají už jen tři zápasy. Že je Motor odehraje bez ztráty první příčky, je jasné. Soupeř z Havířova ale zatím nemá jisté ani to, že se v elitní osmičce udrží. Zápas v Budvar aréně, který začne v pondělí od 17:30, tak pro něj bude obrovsky důležitý. Lístky jsou pořád k dostání, ale pokud se do haly nechystáte, obrazový i textový přenos bude připraven, jako je tomu již zvykem.

AZ Residomo Havířov

Výsledky Residoma nejsou špatné, stačí mu ale jen na rizikové sedmé místo. V listopadu na něj čekal hned trojboj domácích zápasů, které sice zvládl na sto procent (4:0 s Kadaní, 3:2 s Ústím a 3:1 s Benátkami), hned při prvním výjezdu ale padl vysoko na Slavii. V posledním kole pak opět doma přivítal trápící se Jihlavu, kterou dokázal porazit poměrem 3:1.

Stejně jako v případě Jihočechů, ani na slezské gólmany toho během zápasu moc nelétá. Gólmanská jednička Aleš Stezka si během zápasů AZetu zapíše průměrně 25,7 zákroků, což je po Vsetínu a Motoru třetí nejnižší číslo. Speciální formace ale Havířovu příliš nefungují. Úspěšnost přesilovek je sice ještě na ligovém průměru, v úspěšnosti v oslabení jsou ale až jedenáctí.

Sestava Havířova z posledního utkání proti Jihlavě:

Stezka – Ševěček, Rašner, Matai, Malina, Kachyňa, Chroboček – O. Procházka, F. Seman (A), Kotala – Fridrich, R. Veselý, L. Bednář (A) – Dvořák, Starý, Maruna (C) – Bernovský, Cihlář, Danielčák

28. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

AZ Havířov

pondělí 2. prosince 2019, 17:30, Budvar aréna

Z města pod Černou věží

Motor po domácí čisté pětigólové výhře nad Vsetínem vyjel v sobotu až do Frýdku. Tamní rysi se ale ukázali od prvních vteřin jako těžký soupeř a byli dokonce první, kdo v utkání skóroval. Budějovicím se podařilo skórovat až po polovině zápasu, kdy se poprvé prosadil David Gilbert, zvrat v utkání ale přišel až s gólem Jana Veselého v 53. minutě. Ten totiž Motor nakopl, o minutu později přišel další Gilbertův gól a vše dokonal do prázdné branky Vít Christov. Svěřenci Václava Prospala tak nakonec brali tři body, jihočeská legenda je po zápase ale příliš nechválila. „Jsem rád, že jsme ty tři, nebo tedy čtyři góly i s tím do prázdné brány dali, ale trvalo nám to na můj vkus moc dlouho.“

Sestava Motoru z posledního utkání proti Frýdku:

Strmeň – Vydarený, Suchánek, Pýcha, Plášil, Allen, Lytvynov – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák, J. Kloz, Gilbert – Karabáček, R. Přikryl, Z. Doležal – Babka, Prokeš, J. Veselý – Beránek.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Havířov v posledním kole udělal jeden z nejdůležitějších kroků do první osmičky, když doma přetlačil Jihlavu. K jistotě už jim chybí opravdu málo, u nás nebudou mít co ztratit. Mají velice dobře organizované mužstvo a přechody do protiútoků. Znají nás dobře z uplynulého play off, spoléhat se i letos mohou na kvalitního brankáře. Hrají disciplinovaně, mají nejméně trestných minut v celé soutěži. Loni jsme s nimi neměli příliš dobrou bilanci, tak letos věříme, že to bude jiné."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....