Banes Motor České Budějovice
19.11.2019, Adam Pavlíček

Do Budvar arény přijedou chomutovští Piráti

Další prověrkou pro ve velké formě hrající Motor bude Chomutov. Jihočeši v posledním zápase proti Přerovu přišli o vítěznou šňůru, ovšem o to větší bude motivace ve středu Piráty porazit. Nezapomeňte, že utkání začíná vyjímečně už v 16:00! Pokud chcete na zápas dorazit a ještě nemáte lístek, můžete si jej pohodlně zakoupit na tomto odkazu. Pokud se do Budvar arény nedostanete, můžete šlágr kola sledovat na Onlajnech nebo na serveru HokejkaTV.

Piráti se momentálně nenachází v optimálním rozpoložení. V tabulce jsou sice na šesté příčce, nicméně z posledních duelů si odnesli tři výhry a stejné množství proher. Po posledním zápase proti Jihlavě nebyl spokojený ani trenér Martin Štrba, kterého fanoušci na jihu Čech dobře znají. Po prohře 1:3 říkal: "Chtěl bych se omluvit všem fanouškům, kteří přišli. Předvedli jsme ostudný výkon. Nedovedu si představit, že když na Slavii předvedeme jeden z nejlepších výkonů sezony, tak za dva dny nastoupíme a předvedeme tento výkon. Obrovské zklamání a já se omlouvám všem lidem."

V útoku chomutovský celek našel nejproduktivnější dvojici v Petru Stloukalovi a Filipu Suchém. Oba do svých statistik napočítali již dvacet bodů. První jmenovaný je navíc s jedenácti přesnými zásahy pátým nejlepším střelcem ligy.

Piráti se opírají především o svou defenzivu. Po Přerovu jsou druhým celkem, který inkasoval nejméně branek v lize. Nicméně třeba oproti Motoru je rozdíl v této statistické pouze jednobrankový, stejně tak oproti Havířovu. V brance pak stojí Dominik Pavlát, jenž vykazuje skvělá čísla. Po 22 zápasech se jeho úspěšnost zastavila na 93,53 %, což z něho dělá druhého nejlepšího maskovaného muže v soutěži.

Sestava Chomutova z posledního zápasu:

Pavlát – Blaha, Rýgl, Štochl, Lang, Žovinec, Tejnor, Seemann – Stloukal, Vrhel, Černý – Klíma, Suchý, Rudovský – Tomica, Doktor, Hlava – Chrpa, J. Svoboda, Llewellyn.


24. kolo

ČEZ Motor České Budějovice – Piráti Chomutov

Středa 20. října 16:00, Budvar aréna, 24. kolo

Z českobudějovického tábora

Motor sice v minulém kole přišel o několikazápasovou sérii bez prohry, ovšem to vůbec nic nemění na tom, že je momentálně na skvělé vlně a herně se mu daří. V čele tabulky pak má třináctibodový náskok, play off již zajištěné. Těžko si z pohledu českobudějovického fanouška přát lepší první část sezony.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Věřím, že dvakrát za sebou neprohrajeme, a snad začneme nějakou další vítěznou sérii. Chomutov má hru postavenou na vynikajícím brankáři Dominiku Pavlátovi. Dokáží hrát velmi dobře defenzivně. Bude to o naší aktivitě a o tom, jak se budeme celkově pohybovat. Nemůžeme koukat na první zápas, kdy jsme vyhráli, protože Chomutovu tehdy chybělo asi osm hráčů. I před naší atmosférou soupeř bude výborně připravený. Navíc i po posledním zápase hostující trenér své hráče trochu srovnal do latě. Určitě budou organizovaní. Dostali se z komfortní pozice a začínají bojovat o osmičku. Každý bod, který získají, je pro ně plus. Snad nám pomohou diváci a navážeme na naše uplynulé výkony."

Sestava Motoru z posledního zápasu:

Strmeň – Pýcha, Plášil, Suchánek, Allen, Lytvynov, Pavel – Christov, Venkrbec, Holec – Babka, R. Přikryl, Z. Doležal – M. Novák, Kloz, Endál – Karabáček, Prokeš, J. Veselý – Beránek.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....