Banes Motor České Budějovice
25.08.2019, Klub

Pavel Novák odchází do kanadské WHL!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Sedmnáctiletý talent Pavel Novák se rozhodl na vlastní žádost přerušit smlouvu v klubu a odchází do zámořské WHL do týmu Kelowna Rockets, která ho na konci června draftovala na CHL Import draftu. Do Kanady odletí mladý útočník začátkem příštího týdne.

Do Německa na přípravné utkání už šikovný forvard neodcestoval, začal se totiž chystat na dalekou cestu do Kanady. „Draftoval ho tým, který bude pořádat prestižní Memorial Cup, takže si sezonu protáhne až do května. Je to pro něho fantastická příležitost. Patří mezi pět nejlepších hráčů svého ročníku, což prokázal i na Hlinka Gretzky Cupu. Udělal správné rozhodnutí, věříme, že půjde výkonnostně nahoru. Přejeme mu jenom to nejlepší a kdykoliv ho tady rádi přivítáme na trénink, když se někdy ze zámoří vrátí," uvedl na jeho adresu asistent trenéra Aleš Totter.

Budějovický klub opouští Pavel Novák po třech sezonách, kdy za tak krátkou dobu postupně prošel od mladšího dorostu všemi kategoriemi. Jeho největším okamžikem byl proměněný nájezd ve finále Mistrovství České republiky staršího dorostu proti Salcburku, který zajistil svému týmu titul. „Chtěl bych všem moc poděkovat, že jsem tu mohl strávit krásné tři sezony. Bude mi místní prostředí chybět, ale na kanadskou misi se těším," pronesl sympaťák před odletem.


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....