Banes Motor České Budějovice
12.08.2019, Filip Kortus

Mladší žáci absolvovali soustředění v Blatnici

Od 9. do 11. srpna absolvovali mladší žáci Motoru soustředění v Blatnici nedaleko Tábora. O program se postarali hlavní trenér týmu Adam Vylíčil a filosofický konzultant a mentální kouč klubu Lukáš Mareš. Záměrem soustředění bylo hráče více stmelit, rozvinout týmového ducha a podpořit jejich kreativitu a hravost.

První den soustředění formulovali sami hráči týmová pravidla, kterých se budou chtít v kabině, při trénincích a při zápasech držet. Následně měli čas pro sebe, který využili hraním her (přehazovaná přes síť, frisbee). Druhý den soustředění začal společnými aktivitami v nedalekém lese. Kluci zde hráli různé hry (vlajky, hod šiškou na přesnost, fotbal) a také sbírali houby. Jelikož počasí moc nepřálo aktivitám venku, vymysleli jsme na odpoledne a zbytek dopoledne program převážně uvnitř.

Hráči si stanovili týmové cíle na sezonu. Hráli také soutěživé hry zaměřené na kreativitu a týmovou spolupráci (vymýšlení použití různých věcí, kreslení a hádání, pantomima a hádání). Když nepršelo, hráli jsme turnaj v přehazované. V závěru odpoledne se hráči seznámily s levely chování a týmové spolupráce, o které se budou v této sezoně snažit. Večer měli kluci čas pro sebe, který využili hlavně hraním stolních her a vyprávěním příběhů.

Nedělní den začal opět sběrem hub a aktivitami v lese (vlajky, fotbal). V blatnickém areálu si poté kluci zahráli přehazovanou a hru hutututu. Poslední hrou na soustředění byla soutěž v hádání pantomimy, kterou předváděly vždy dvojice hráčů. Podle ohlasů si kluci soustředění užili a jednotlivé aktivity je bavily. Věříme, že soustředění bylo dalším střípkem do mozaiky skvělého týmu, kterým se mladší žáci především pomocí píle a vzájemného respektu mohou stát.



Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....