Banes Motor České Budějovice
11.08.2019, Jiří Michal

Motor se poprvé v přípravě představí doma, přijede kazašský Pavlodar

Opět po roce na led Českých Budějovic míří kazašský Pavlodar. Hráči Motoru zatím nemají v letošní přípravě žádnou výhru a tým vedený Václavem Prospalem si bude chtít po prohrách s Kometou a Plzní trochu napravit chuť. Pojďme se na vyzyvatele Jihočechů podívat v našem preview. Lístky na utkání od 17:30 můžete kupovat ZDE, popřípadě sledovat pomocí textového přenosu. Otevřeny budou vchody od řeky a vstupenky i permanentky nejsou pro přátelské zápasy na konkrétní místa.

Pavlodar

Bývalý kazašský mistr, který se ze zlatého hattricku mohl radovat mezi lety 2013 a 2015, se v posledních sezonách trápí. Dvakrát jejich štace skončila v semifinále, v posledních dvou ročnících soutěže již ve čtvrtfinále. V historických tabulkách týmu je velmi značně zapsán bývalý budějovický útočník Tomáš Vak, zásluhou 141 bodů ve 144 utkáních, což mu vynáší páté místo mezi všemi hráči. Ještě výše sahá v žebříčku asistencí, konkrétně na druhou příčku.

Pavlodar na území České republiky odehrál během přípravy již tři utkání. Z těchto střetnutí si zatím drží pozitivní bilanci dvou výher a jedné prohry. Konkrétněji si nejdříve hráči z kazašského města poradili s Jihlavou 3:2 a Slavii přehráli 3:1. Jediné Benátky nad Jizerou dokázaly zahraničnímu klubu vzdorovat a uštědřily mu na cestu porážku 0:4. Nejproduktivnějšími hráči před sezonou jsou nyní Jevgenij Gasnikov a Nikita Titov, oba s dvěma góly na kontě.


Poslední vzájemné utkání: 9.8. 2018
ČEZ Motor – Irtyš Pavlodar 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Šimánek (Bradley), 29. Gilbert (Pýcha, Endál), 35. Doležal (Heřman), 49. Novák (Kutlák, Endál). Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 2204.
Sestava Motoru: Strmeň – Kutlák, Fillman, Vydarený, Čáp, Pýcha, Pavlin – Novák, Gilbert, Endál – Heřman, Bradley, Doležal – Šimánek, Dančišin, Babka – Škoda, Doktor, Šulek.


3. přípravné utkání

ČEZ Motor České Budějovice

Irtyš Pavlodar

Pondělí 12. srpna 2018, 17:30
Budvar aréna

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....