Banes Motor České Budějovice
09.08.2019, Klub

Motor zúžil kádr, šestice hráčů si hledá angažmá

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po prvních dvou přátelských zápasech zúžil trenérský štáb Václava Prospala kádr mužstva. Z něj vypadli obránci Vojtěch Doktor a Ondřej Kachyňa a útočníci Milan Dančišin, Jan Havel, Martin Heřman a Jan Tlačil. Kádr mužstva už bez těchto hráčů se bude připravovat na pondělní první domácí zápas proti kazašskému Pavlodaru.

Velice těžké rozhodnutí museli učinit trenéři po druhém přípravném utkání na ledě Komety. „Udělali jsme první řez kádrem, nebylo to pro nás ani hráče lehké. Hráli jsme pět tréninkových zápasů mezi sebou, poté ještě dva přípravné s extraligovými soupeři, kdy se projeví nedostatky. Rozhodly různé aspekty, hráči se důvody dozvěděli," okomentoval asistent trenéra Aleš Totter.

Spolupráce s většinou hráčů však nekončí. „Někteří budou k dispozici v první nebo druhé lize, jiní v juniorce. Chceme, aby byli kdykoliv připraveni, abychom si je mohli stáhnout zpět. Přejeme si mít širší kádr než v uplynulé sezoně," pokračoval Totter.

Tím však zužování kádru nekončí. „V druhé polovině srpna po dalších přípravných zápasech zmenšíme tým zase o pár hráčů. Dojde k tomu hlavně mezi útočníky, protože obránců už nám zůstalo jen osm. Je to třeba i z toho důvodu, aby se zlepšila kvalita tréninků. Nyní budeme trénovat už jenom v jedné skupině, do tréninků zařadíme i dovednostní cvičení," dodal asistent hlavního kouče.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....