Banes Motor České Budějovice
07.08.2019, Filip Kortus

Jan Veselý se stal prvním střelcem Motoru v nové sezoně

Milevsko - Na první gól v novém angažmá nečekal dlouho. Pouhá jedna minuta a jedenáct vteřin stačilo Janu Veselému k tomu, aby oslavil premiérovou branku v dresu Motoru. Nakonec to byla jediná úspěšná trefa Jihočechů, protože Plzeň v přípravném utkání na milevském ledě otočila vývoj utkání a vyhrála 2:1.

Co jste říkal prvnímu přípravnému duelu proti Plzni?
Všichni jsme se na úvodní zápas těšili. Bylo teplo, přišlo plno diváků, takže postupně se zhoršovala úroveň ledu. Podali jsme dle mého kvalitní výkon, hrál proti nám jeden z nejlepších extraligových týmů. I když jsme těsně prohráli, tak jsme odvedli dobrou práci. Nakonec rozhodla naše přesilovka ve třetí třetině, kdy jsme měli skórovat a ne inkasovat, ale nemáme se za co stydět.

Vyhověl jste si ve formaci s Radkem Prokešem a Vítem Christovem?
Už jsme spolu odehráli tři tréninkové zápasy a myslím si, že jsme si sedli. Doplňujeme se a máme velkou vůli. Všichni tři jsme nováčky a chceme tady zůstat. Pereme se o místa v sestavě a spolu hrajeme dobře.

Blíží se den, kdy by se měl zužovat kádr. Připouštíte si nějaký tlak?
V žádném týmu nemáte nikdy nic jistého. Je třeba podávat výkony, kvůli kterým si vás klub vyhlédl. Všichni, co jsme tady, si místo musíme zasloužit.

Proti Plzni jste vstřelil jedinou branku svého týmu. Našel vás ideálně Radek Prokeš?
Bylo to hned první střídání a vyšlo to na Prokyho, že zůstal dole. Plnil jsem pozici horního útočníka před brankou, vyplaval proti mě kotouč a už jsem ho tam jen poslal.

V závěru třetiny jste mohl přidat po podobné kombinaci ještě jeden gól, beci soupeře vás už ale nenechali pořádně zakončit?
Měli jsme přesilovku a Proky mě hledal křížnou přihrávkou přes brankovišti. Měl jsem prázdnou bránu, ale na poslední chvíli mě plzeňský bek přetáhl přes rameno a minul jsem. Škoda, mohlo to skončit gólem.

První zápas jste odehrál na křídle druhé formace. Je to pro vás lepší pozice než na centru?
Když jsem začínal v první lize, tak jsem hrál převážně na centru. Na této pozici jsem si vlastně i vybojoval angažmá v Motoru, ale jsem zvyklejší hrát na křídle. Pan Prospal mě chce na křídle, což je pro mě lepší. Doufám, že se do toho ještě více vžiju.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....