Banes Motor České Budějovice
20.02.2019, Denisa Józsová

Miloslav Čermák přispěl dvěma góly k výhře, navíc se trefil poprvé od října

Po pauze, která byla zaviněná zraněním, se do sestavy v minulém zápase vrátil Miloslav Čermák. V minulém zápase sice ještě nebodoval, avšak to se v utkání s Frýdkem-Místkem změnilo. Budějovický útočník si totiž připsal dvě branky a velkou měrou se podílel na výhře svého týmu. Navíc to pro něj byla první branka od 27.10., kdy se trefil proti Přerovu.

První třetina se Motoru zrovna dvakrát nevyvedla. Každopádně se to nestalo poprvé. Jak si to vysvětlujete?
No, dneska to určitě nebylo podle našich představ. Nevím, čím to je. Připravujeme se na to, pořád si to říkáme, přesto se nám to stalo již poněkolikáté. Nevím, vážně nevím, čím to je.

Každopádně i v druhé periodě vám byl Frýdek-Místek minimálně vyrovnaným soupeřem. Bylo něco, čím vás tento soupeř dnes překvapil?
Já si myslím, že ne. Myslím si, že jsme na ně byli připravení. Oni hráli, byli šikovnější na puku, a hlavně hráli na kotouči více než my. O všem jsme si říkali, ale bohužel jsme měli nesmyslné ztráty ve středním pásmu, díky čemuž byl soupeř stále na puku. My jsme začali hrát až v té poslední třetině.

Až ve třetí třetině jste se dostali do tlaku a byli jste lepším týmem. Je toto styl, jakým chcete hrát?
My chceme pořád hrát stejně. Já nevím, jestli soupeřům pak dojdou síly, protože již několikátý zápas po sobě se opakuje, že třetí třetinu vyhráváme a otáčíme v ní zápasy. Asi máme víc sil, avšak na to se do play-off spoléhat nemůžeme.

Z dnešního zápasu jsou to nakonec hodně cenné tři body?
Pro nás je každý bod cenný, protože chceme jít do play-off z co nejlepší pozice. A říkám, dnes ten zápas byl pro děti, které jsou nemocné a jsem rád, že jsme to zvládli.

Miloslav Čermák proti Frýdku-Místku

Body: 2 (2+0)
Střely: 3
+/-: +2
Trestné minuty: 2
Čas na ledě: 10:17

Pro vás to byl druhý zápas po nucené pauze, tak jak jste se cítil na ledě?
No, popravdě jsem se necítil nic moc. Člověk sice nějak trénuje, ale to zápasové tempo je úplně jiné, takže to nebylo nic moc.

Dnes jste vstřelil dvě branky. Trefil jste se navíc po celkem dlouhé době, berete tento zápas jako jeden ze svých vydařenějších v této sezóně?
Já jsem hlavně rád, že jsem to dnes dohrál a že mě to zranění nelimituje. Že jsem dal góly… To první mě trefil puk poté, co to kluci skvěle sehráli. Ta druhá branky tam spadla se štěstím. Já jsem hlavně rád, že jsme vyhráli, jelikož ten zápas byl pro dobrou věc. To si myslím, že na tom dnes bylo nejdůležitější.

Co jste říkal na gesto fair play, které předvedl Filip Kuťák?
Musím se přiznat, že jsem to neviděl. Viděl jsem až to, jak to odvolává. Ale samozřejmě, toto by ke sportu mělo patřit. Bylo to skvělé gesto, navíc v takovém zápase, který se hraje pro dobrou věc.

Bude třeba něco změnit do příštího zápasu na ledě Poruby?
Tak měnit. Jim ve finále už o nic nejde, protože nemají šanci na postup do vyřazovací části, na druhou stranu nemohou ani sestoupit. Budeme od nich čekat nějaký uvolněný hokej, kdy my spíše budeme trochu pod tlakem s ohledem na výsledek. Je tam dlouhá cesta. Určitě budeme muset zlepšit ty začátky. Kdybychom dali dva nebo tři góly na začátku, tak se nám taky bude hrát lépe. Máme nějakou taktiku, podíváme se na video a probereme to.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....