Banes Motor České Budějovice
25.01.2019, Klub

Budvar aréna má nové kamery, vylepší bezpečnost i zážitek

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Majitel Budvar arény, kterým je město České Budějovice, rozhodl o investici do nového vybavení. A tato realizace Spotovních zařízení města České Budějovice rozhodně fanoušky potěší. Vylepšený kamerový systém bude sloužit zejména k větší bezpečnosti, ale také nabídne mnohem pestřejší pohled na hokej prostřednictvím multimediální kostky.
Některé neblahé zkušenosti z nedávné doby přinutily majitele haly jednat. Stavební úpravy, které by pomohly situaci vyřešit, vyžadují nemalé finanční prostředky, prvním krokem, který bylo možné udělat hned, byl tedy kamerový systém. "Momentálně bude halu a nejbližší okolí snímat téměř 40 kamer s vysokým rozlišením až 8 megapixelů. K záznamu bude mít velmi rychle přístup i policie, podle jejíchž požadavků byly kamery osazeny, takže bude možné případné nešvary řešit bezodkladně a s vysokou přesností," vysvětluje Tomáš Novák, ředitel příspěvkové organizace Sportovní zařízení města České Budějovice, která investici realizovala. "Jde nám zejména o prevenci, věříme, že si lidé jakékoli nepřístojné chování rozmyslí, protože pokud poruší návštěvní řád, mohou být také na hokeji na dlouhou dobu naposledy," dodává Petr Schwarz, majitel společnosti PS Patrol, která se stará o bezpečnost na stadionu během zápasů Motoru. Nebude nutné spoléhat na to, že si něčeho všimnou pořadatelé nebo security, záznam zachytí detailní pohledy na veškeré dění v hale i jejím okolí.


Díky příspěvkové organizaci Sportovní zařízení města České Budějovice přibyly v Budvar aréně i dvě kamery určené pro vylepšení zážitků z hokeje. "Pod kostkou je nyní nová otočná kamera, která může nabízet pohledy na led, lavičku, trestnou lavici nebo do diváků, přibyla také kamera na protější straně od novinářské lávky, která umí snímat celou ledovou plochu. Pro režii multimediální kostky je to obrovský posun," netají radost ředitel marketingu Motoru Tomáš Kučera. "Záznamy z těchto kamer se stanou součástí taktické části přípravy, videotrenérům poskytnou záběry, které dosud chyběly, a to hlavně záběr na celou hrací plochu," dodává Kučera. Klub ve spolupráci s městem pracuje neustále na tom, aby se v hale zvýšil komfort i bezpečnost. Instalace nových kamer je v tomto směru velkým krokem kupředu.


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....