Banes Motor České Budějovice
07.12.2018, Adam Pavlíček

JUN: CEB - TRI 2:5 (0:1) - Junioři nestačili na třinecké Oceláře

Budvar aréně hostila souboj mezi juniory Motoru a Oceláři. Slezané se ujali vedení jako první, českobudějovickým se následně podařilo vyrovnat, nicméně hosté si své vedení vzali zpět a navíc ho již nepustili. Následná nadstavba pak trvala půl minuty. I v ní byli úspěšnější Třinečtí. Českobudějovičtí junioři sehrají další zápas zítra. V poledne vyzvou Vítkovice, hrát se bude také na první ledové ploše Budvar arény.

Zápas začal ve velkém tempu. Hned ve čtvrté minutě byla k vidění velká příležitost. Hostující Marek Havránek se zbavil dotírajících protihráčů, dostal se do střelecké pozice a zacílil do horních pater branky. David Prušák ovšem předvedl pohotový zákrok a kotouč dostal mimo tři tyče. Na pozorného českobudějovického brankáře si Oceláři nepřišli ani v následné přesilové hře, a tak byl stav stále bezbrankový. V prvních dvaceti minutách měli Třinečtí přeci jen o něco slibnější šance, obstřelování domácí svatyně ale k prvnímu gólu nevedlo. Na opačné straně kluziště kotouč za Švehlákova záda také nepropadl, tudíž se šlo do druhého dějství bez gólů.

A právě na jeho začátku byl gólovému apetitu konec. Ve dvacáté čtvrté minutě poslal Pastor přihrávku před odkrytou část klece a Tommy Wardas neměl s uklizením kotouče za brankářova záda výraznější obtíže. O dvě branky to mohlo být po Macháčkově střele, ta ale proplachtila jen nad horní tyčkou. I tak ale bylo na třinecké střídačce veselo. Ve vlastním oslabení totiž protihráčům ujel Nico Geidl, jenž byl v zakončení úspěšný - 0:2.

Za půl minuty se mohli radovat i Jihočeši, kteří reagovali na druhou třineckou branku opravdu bleskově. Tomáš Hubata ještě se svou dorážkou neuspěl, ze skrumáže, jež před brankou nastala, se povedlo kotouč doklepnout za brankovou čáru až Aleši Řezáčovi. Tentýž hráč mohl obstarat srovnání stavu na 2:2 z přečíslení dva na jednoho, zacílil ale jen na horní tyčku, od níž se puk odrazil. Mrzet ho to ale nemuselo. Vzápětí totiž přišlo na řadu vhazování před třineckou brankou. Kotouč se dostal na modrou čáru, kde stál Patrik Škola, a ten z větší vzdálenosti prostřelil. Pro Českobudějovické přišla pět minut před koncem třetiny ledová sprcha. Nejprve se totiž trefil Filip Krzak a poté i David Homola, tudíž hostující celek opět vedl o dvě branky.

Hokejisté z Třince měli vůbec dobré vstupy do třetin, což potvrdili i v té poslední. Jakub Michálek dostal přesnou přihrávku na modrou čáru, odkud poslal puk až za brankovou čáru - 2:5. Českobudějovičtí hráči se pokusili alespoň o snížení soupeřova náskoku v následné přesilové hře, nicméně Švehlákova svatyně zůstávala třetím zásahem neposkvrněna. O něco blíže k vsítění gólu měli poté opět Třinečtí. Jmenovitě Štěpán Macháček, jenž zkusil z pravého křídla zamířit do horního růžku. Puk ale naštěstí pro Motor skončil jen na konstrukci Prušákovy branky. Po šedesáti minutách se tedy hostující celek mohl radovat ze zisku tří bodů.

A netrvalo vůbec dlouho a radovat se mohl i ze zisku čtvrtého bodu do tabulky. Po půl minutě nadstavby obral Adam Raška protihráče o puk, přejel celé kluziště a před domácí brankou si počínal suverénně, čímž rozhodl o dalším bodu pro Oceláře.

Ohlasy po zápasu
Martin Štrba (České Budějovice): Byl to vynikající zápas se vším všudy. Sportovně musím uznat, že Třinec byl až na pár minut jednoznačně lepším týmem a zaslouženě vyhrál. Mrzí mě jediná věc - výkon hráčů, kteří jsou v A-týmu. Nebylo to jen v dnešním zápase, už to trvá delší dobu. Takhle by hrát neměli. Měli by být tahouny, kterými prostě nejsou. Pokud sem přijedou ostatní mančafty se staršími kluky, tak je vidět, jak v téhle soutěži ti kluci dominují. Bohužel naši hráči, tedy ti, kteří jsou v prvním týmu nebo si myslí, že by v něm měli být, ne. Někteří hráči také byli uvolněni do druhé ligy, přičemž dnes se mi jen potvrdilo, že kvalita 2. ligy není taková. Zápasy se Slavií, Libercem, dnes s Třincem potvrzují, že úroveň juniorské soutěže je jasně lepší než úroveň druhé ligy. Další věc jsou hráči ročníku 2002. Ti by se měli prát o místo, měli by mi dokazovat, že jsem se pletl, pokud jsem je nenasazoval. Jejich přístup mi ale znovu dokazuje, že když nehráli na začátku, tak nehráli oprávněně. Teď na to výkonnostně prostě nemají a neukazují mi, že jsem se pletl.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....